Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 81 tot 90 van in totaal 210 gevonden boeken.

8
Dood van een soldaat (Thriller)
Geschreven door Johanna Spaey, gelezen op 11-11-2006
Als in 1919 in een dorp in Belgie een man wordt vermoord, gaat dorpsarts Sara Sondervorst samen met hoofdveldwachter Van de Cauter op onderzoek uit. Daarmee wordt een oorlogs- en liefdesgeschiedenis ontrafeld, die vanuit verschillende gezichtspunten wordt beschreven. Mooi in de tijd geplaatst, geloofwaardig verteld. Logisch dat Johanna Spaey er de Gouden Strop van 2005 mee won, vreemd dat ik het niet eerder ontdekte dan nu pas, in de bieb.
6
Nieuwe buren (Thriller)
Geschreven door Saskia Noort, gelezen op 16-10-2006
Een vrouw met een obsessieve kinderwens verliest haar kind tijdens de achtste maand van haar kunstmatig bewerkstelligde zwangerschap. De kinderwens laat de vrouw niet los, integendeel. Dan begint de ellende pas goed. Noort schetst ons een ongelukkig huwelijk inclusief bezoeken aan een therapeute en de opbloeiende relatie met de nieuwe buren in de vinexwijk. De buren zijn van alle markten thuis, xtc-feesten, parenclubs enz. De afloop is dramatisch, zoals Noort in het begin al laat zien. Een kundig geschreven boek, Saskia Noort kan wel schrijven en het leest lekker weg, maar met helaas nog al wat overbodige beschrijvingen van sexscenes (wat moet we daar nog mee in deze internettijd?). Geen echt hoogstandje dus, maar prima voor een dagje aan het strand. (FW)
7
Trouweloos (Thriller)
Geschreven door Karin Slaughter, gelezen op 8-9-2006
Ook dit is een spannende, soms overgedetailleerde thriller, met Sara Linton en Jeffrey Tolliver in de hoofdrol. Samen onderzoeken ze de gruwelijke moord op een jong meisje dat lid van een sekte lijkt te zijn. Je moet ervan houden, van de details dan, maar spannend blijven ze wel, deze thrillers van Slaughter.
6
Als de duisternis valt (Thriller)
Geschreven door Phillip Margolin, gelezen op 12-8-2006
Juridische thriller, over een beroemde strafpleiter die verliefd is op een aanklager en haar helpt als ze in de problemen komt. Tussen drugshandel, moordaanslagen, diverse raadsels door ontwikkelt zich een aardige intrige die leidt tot een toch wel verrassende ontknoping.
7
Nachtschade (Thriller)
Geschreven door Karin Slaughter, gelezen op 30-7-2006
Sara Linton, kinderarts en lijkschouwer, vindt een verkrachte en vermoorde vrouw. Dat leidt tot een serie verwikkelingen, waarin een seriemoordenaar het uiteindelijk op haar gemunt lijkt te hebben. Erg spannend, maar ook erg gedetailleerd waar het de bloederige en griezelige activiteiten van deze seriemoordenaar betreft, dus wat dat betreft wat minder aan mij besteed. Maar, ik geef toe, wel spannend, ook al zie je al vrij snel hoe het gaat aflopen. Prima vakantieliteratuur
6
De gehangene (Thriller)
Geschreven door Ian Rankin, gelezen op 26-7-2006
Verhalen over John Rebus, dus ja, dat is wat minder. Sommige voorspelbaar, andere gewoon saai, een enkele is wel aardig. Maar smeltend in de zon is het wel te doen.
6
Vuurwerk (Thriller)
Geschreven door Ian Rankin, gelezen op 17-7-2006
Rebus in strijd met de partijen in Noord-Ierland. Vergezocht en wat overdreven maar voor een warme zomerdag nog wel te doen.
7
Zonder spijt (Thriller)
Geschreven door Pieter Aspe, gelezen op 2-7-2006
In deze thriller moet Pieter van In het opnemen tegen hooggeplaatste figuren die zich hebben ingelaten met de Bende van Nijvel. Collega Versavel moet het wel ontgelden in deze aflevering, helaas. De moeite waard.
7
Het risico (Thriller)
Geschreven door Patricia Cornwell, gelezen op 30-6-2006
Een aardige vakantiethriller, met rechercheur Winston Garano in de hoofdrol. Aardig spannend en zeker ontspannend.
6
Voor de vorst (Thriller)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 18-6-2006
Een thriller waarin Kurt Wallander samenwerkt met zijn dochter, gecombineerd met hun familieverhouding. Niet onaardig, maar het verhaal is erg uitgesponnen en al vroeg is duidelijk hoe het zit. Jammer.