Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 214 gevonden boeken.

8
De waarheid over de zaak Harry Quebert (Thriller)
Geschreven door Jol Dicker, gelezen op 22-1-2014

Een echte pageturner, dit boek van Joël Dicker, een jonge Zwitserse schrijver. Het gaat over een moordzaak, maar ook over schrijverschap, vriendschap, ambitie. Marcus Goldman, een jonge auteur (lijkt op Dicker zelf) heeft last van een writer's block en gaat te rade bij zijn hoogleraar en mentor. Zijn eerste boek was uiterst succesvol, maar nu kan hij niet verder. Als hij bij zijn mentor, Harry Quebert, is, blijkt dat in de tuin van de laatste het skelet is gevonden van een meisje van destijds 15 jaar, dat verdwenen is. Quebert krijgt hier de schuld van en Goldman stort zich op de geschiedenis om zijn vriend en mentor te helpen. Hij raakt verstrikt in een buitengewoon ingewikkeld verhaal (dat hij natuurlijk ook opschrijft) en wordt, net als de lezer, continu op het verkeerde been gezet. Af en toe zitten er delen in, waar je minder vrolijk van wordt (qua schrijfstijl dan), maar over het algemeen kun je het boek moeilijk weg leggen. Het heeft de Prix Tulipe gekregen, een Frans-Nederlandse prijs voor de beste Franse roman van het jaar; misschien is dat wat teveel, maar toch, het klopt wel wat Le Figaro schreef: 'een thriller, een psychologische roman met adembenemende wendingen en ook een trefzekere, rake zedenschets van het Amerikaanse achterland'. Zelf moest ik vaak denken aan Twin Peaks, vast bij velen van ons nog wel bekend. Kortom: lezen dus. 

7
Fout bloed (Thriller)
Geschreven door Catharina Pinson, gelezen op 10-10-2013
Deze thriller speelt zich af in en om een ziekenhuis en gaat om orgaandonatie. Of liever gezegd: orgaanmisdaden. Het is het debuut van Pinson en ze kan goed schrijven. Soms denk je dat je wel aan voelt komen hoe het zal gaan, maar ze houdt de spanning erin en het eind is zelfs enigszins verrassend te noemen. Althans, je kunt er (nog) van maken wat je wilt, maar de misdaad op zich is opgelost. Van mij mag Catharina Pinson nog meer boeken gaan schrijven!
7
Zusje (Thriller)
Geschreven door Rosamund Lupton, gelezen op 26-8-2013
Zeker geen onaardige thriller, vooral ook door de opbouw van het verhaal. Een vrouw - wonend en werkend in New York - wordt gebeld: haar zusje, wonend en werkend in Londen, wordt vermist. Ze gaat erheen en onderzoekt de zaak. In het verhaal zitten verschillende lagen en dat maakt het zo interessant: haar 'getuigenverklaring' voor een officier van justitie, haar directe belevenissen, haar brief aan haar zus om alles uit te leggen en dan het einde, dat je zelf mag invullen. Niet slecht.
7
Berlijnse Trilogie (Thriller)
Geschreven door Philip Kerr, gelezen op 11-7-2013
Als dwarsligger gelezen, alle drie de delen. Het eerste speelt vlak voor de oorlog, het twee in de oorlog en het derde na de oorlog. Tussen de spanning door lees je ook over wat zich politiek gezeien afspeeld en hoe een Duitser in die tijd omging met wat er in zijn land gebeurde, Bernie Gunther, de toch wel integere hoofdpersoon, staat er niet achter, maar kan er nauwelijks aan ontkomen.
5
Nooit alleen (Thriller)
Geschreven door Loes den Hollander, gelezen op 14-6-2013
Het is een boekje dat je cadeau kreeg omdat juni de maand van het spannende boek is. Helaas, aan mij is het niet echt besteed, dit literaire thrillertje over een vrouw die zo onzeker is dat dit leidt tot akelige (eufemisme) gevolgen.
6
Eet (Thriller)
Geschreven door Suzanne Hazenberg, gelezen op 30-7-2012
Een thriller dus, een literaire thriller zelfs, maar op een of andere manier raak ik daarop uitgekeken. Zeker als het allemaal zo expliciet wordt beschreven dat je er zelf af en toe niet goed van wordt. In dit geval gaat het om drie mensen: een jonge vrouw die een eetziekte heeft, een Colombiaanse prostituee die op oneigenlijke gronden naar Nederland is overgebracht en een Poolse gastarbeider die vroeger ganzenhouder was. Deze drie wonen vlakbij elkaar in Amsterdam en op enig moment krijgen ze met elkaar te maken. Niet op een vrolijke manier, dat lijkt me duidelijk. Maar de beschrijvingen vind ik wat al te concreet en de uiteindelijke uitslag trouwens ook. Of concreet, ik moet zeggen min of meer voorspelbaar. Aan mij niet echt besteed, maar een echte thrillerliefhebber denkt daar ongetwijfeld anders over.
6
Villa Betty (Thriller)
Geschreven door Karin Overmars, gelezen op 26-7-2012
Een zomerromannetje eigenlijk, waarin Merel Verhoef na de dood van haar moeder wordt opgenomen in een steenrijk gezin met een hoogst merkwaardige familieband. Op het landgoed waar ze wonen, mag vrijwel iedereen komen logeren. De afloop is nogal voorspelbaar, maar ach, in de zon lijkt alles wel aardig.
8
De macht van meneer Miller (Thriller)
Geschreven door Charles den Tex, gelezen op 20-7-2012
Een onderhoudend spannende thriller over Michael Bellicher, een communicatieadviseur die even instort door een onverwachte ontmoeting. Als hij daarvan enigszins opknapt, is hij getuige van een moord in het bedrijf waar hij werkt. Vervolgens wordt hij van deze moord beschuldigd, raakt steeds verder in de penarie, maar werkt keihard, samen met een groep computerdeskundigen en zijn zus aan de oplossing van het probleem. Niet voor niets door de VN Thrillergids met vijf sterren getipt. Zeker lezen. En nu opgenomen in De Gouden Strop Omnibus!
5
De ooggetuige (Thriller)
Geschreven door Simone van der Vlugt, gelezen op 20-6-2012
Literair thrillertje dat aangeboden werd in het kader van de maand van het spannende boek (juni), maar helaas was het niet bepaald spannend. Een vrouw maakt een overval en een moord mee, maar is bijna blind. Als de moordenaar, die ontsnapt is, merkt dat ze wel degelijk iets kan zien, wordt het wat lastiger voor haar. Maar echt spannend wil het niet worden, zeker niet als je de ontknoping volgt, die uit de lucht komt vallen.
8
Doodskap (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 13-4-2012
Spannende en intrigerende misdaadroman, waarbij allerlei lijnen door elkaar lijken te lopen. Toch komt alles uiteindelijk bij elkaar, zonder dat je dat eigenlijk ziet aankomen. Knappe thriller!