Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 241 gevonden boeken.

6
De Cock en een veld papavers (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 15-11-2004
Nummer 62, uit 2004. De nieuwste dus. Dit keer met als achtergrond mensensmokkel, al duurt het even voor dit duidelijk wordt. Het stelt niet veel voor, maar het leest altijd lekker weg, zo tussendoor. En de herhaling blijft grappig.
5
De Cock en moord op de Bloedberg (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 13-10-2004
Nummer 25, uit 1985. Een ingewikkeld moordsysteem, waarbij doden nog blijken te leven, wordt ontrafeld door de held De Cock. Veel in Antwerpen, dat is weer eens iets anders, maar de plot is te ingewikkeld om overtuigend te zijn.
7
De treurende moordenaar (Detective)
Geschreven door Anne Perry, gelezen op 21-9-2004
Een William Monk detective, goed geschreven in een rustige stijl en spelend in Engeland (Londen) in de Victoriaanse periode. In een zeer vooraanstaande familie wordt de dochter des huizes vermoord, schijnbaar door een lakei. Monk, die zijn geheugen deels kwijt is, wordt bijgestaan door Hester Latterly, in het oplossen van deze misdaad.
5
De Cock en de naakte juffer (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 15-8-2004
Nummer 14, ook in Denekamp gekocht. Een Baantjer met wel heel veel moorden, en bovendien een oplossing die nogal uit de lucht komt vallen. Hoewel, zo onvoorspelbaar zijn ze natuurlijk ook weer niet. Je kunt deze boekjes maar het beste in de vakantie lezen, zoals al zo vaak gezegd.
7
De Cock en de romance in moord (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 11-8-2004
Nummer 10. In Denekamp gekocht, negen van de laatste tien Baantjers die ik nog niet had. Nu nog eentje zien te vinden. Het zijn een soort bouquetreeksboekjes, altijd hetzelfde stramien, maar eerlijk is eerlijk, altijd aardig voor anderhalf uur plezier. Deze keer wordt een op het oog zeer vriendelijke en onschuldige verpleegster op raadselachtige wijze vermoord, waarna De Cock als altijd de zaak netjes oplost, langs de gebaande paden.
7
Bloedband (Detective)
Geschreven door Johnathan Kellerman, gelezen op 29-7-2004
Weer een aardige vakantiethriller, die ik in Liverpool was begonnen, maar per ongeluk in het vliegtuig liet liggen. Een nieuwe gekocht (Poema, 5 euro, dus dat is te overkomen) en op mijn eerste vakantiedag uitgelezen. Alex Delaware lost weer een heel probleem op voor een zielig kankerpatientje en zijn grote zus. Achter hun kleine drama een drugsverhaal. Ach, goed om af te kicken van het werk.
7
Het scherp van de snede (Detective)
Geschreven door Johnathan Kellerman, gelezen op 26-7-2004
De kinderpsycholoog Alex Delaware wordt gebeld door een oud-patint die geheel in de war is. Later wordt hij gevonden bij een vermoorde man. Delaware achterhaalt de waarheid en lost een aantal moorden op.
6
Het graf (Detective)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 30-5-2004
Cadeauboekje wegens de week van het spannende boek. Inspecteur Wallander wil een huis kopen op het platteland. Bij de bezichtiging vindt hij in de tuin een deel van een skelet. Er blijken twee geraamtes begraven te liggen. Natuurlijk lost hij het op. Aardig boekje.
6
De Cock en de gebrandmerkte doden (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 11-4-2004
De 61e Baantjer, goed voor een tussendoortje op 1e paasdag. Wraak en moord, als altijd vakkundig en traditioneel door De Cock en Vledder opgelost.
6
De dertien katten (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 26-2-2004
Soms is een tussendoortje niet slecht. Dit is een variant op de De Cock detectives, met wat surrealistische trekjes en niet met De Cock maar met Albert Versteeg. Ach, het is best aardig, als afleiding.