Gefilterd op genre 'Detective'.
Resultaat 41 tot 50 van in totaal 236 gevonden boeken.

7
Doem der verdenking (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 1-5-2003
Jack Argyle is veroordeeld van moord op zijn moeder in de gevangenis overleden. Plotseling komt er iemand die een alibi voor hem heeft, zodat zijn onschuld postuum wordt bewezen, wat leidt tot de uiteindelijke ontmaskering van de echte moordenaar. Deel 22 uit de nieuwe Poemareeks.
6
Moord in het studentenhuis (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 22-4-2003
In een studentenhuis wordt een moord gepleegd en worden allerlei dingen gestolen en raadsels georganiseerd. Poirot lost het op en je bent weer een avondje van de straat. Nummer 21 in de Poemareeks. Oorspronkelijk uit 1955, maar ze blijven leesbaar.
7
De Cock en moord in reclame (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 18-4-2003
Moorden onder het personeel van een reclamebureau. Baantjer blijft aangenaam in drukke tijden. Goed voor een avondje rust. Nr. 59, net uitgekomen.
7
Schuldig in eigen ogen (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 15-4-2003
Een mooie vrouw wordt beschuldigd van moord, maar Poirot bewijst dat dat onjuist is. Deel 25 in de nieuwe Poemaserie.
7
Sprankelend blauwzuur (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 11-4-2003
Een jonge vrouw wordt vergiftigd met champagne en een jaar later haar man. Het wordt opgelost, zonder Poirot of Marple. Deel 24 in de nieuwe serie van Poema.
6
Losgeld (Detective)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 25-3-2003
Ontvoeringsverhaal, waarin een rijke man wordt vastgehouden, maar uiteindelijk met vereende krachten weer wordt bevrijd. Altijd aardig, deze 'boekjes' van Higgins Clark.
6
Het vale paard (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 12-2-2003
Er wordt een pastoor vermoord, maar dat blijkt onderdeel te zijn van een misdadig complot waar veel geld mee gemoeid is. Een aardige Christie zonder de bekende speurders. Deel 20 in de nieuwe Poema-reeks
7
Het mysterie van Sittaford (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 6-2-2003
In een dorpje wordt - tijdens een zware sneeuwstorm - op raadselachtige wijze een oudere man vermoord. Een jonge vrouw ontrafelt de schuldvraag. Geen Poirot, geen Miss Marple, toch weer een leuke Christie. Nummer 19 uit de nieuwe Poemareeks.
5
Een olifant vergeet niet gauw (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 22-1-2003
Poirot op zoek naar de oplossing van een moordraadsel van twaalf jaar eerder. Een schijnbare dubbele zelfmoord van een gelukkig ouderpaar. Niet de beste van Christie en behoorlijk langdradig eigenlijk. Nummer 18 in de nieuwe Poemareeks.
7
De man in het bruine pak (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 19-1-2003
Anne Beddingfield gaat op avontuur, lost een misdaad op en vindt een echtgenoot. Wat wil je nog meer. Een hele oude Christie, uit 1924, zonder Poirot, Marple of Tommy en Tuppence. Deel 17 uit de Poemareeks.