Gefilterd op genre 'Dagboeken'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 64 gevonden boeken.

7
Het jaar waarin mijn vader stierf (Dagboeken)
Geschreven door Rob van Essen, gelezen op 26-2-2006
Dagboekaantekeningen van het jaar waarin de vader van de schrijver stierf. Geen larmoyante beschrijving, geen aftakelingsproces, geen dramatiek, maar wel een gevoelige weergave van gedachten en belevenissen in dat jaar. De schrijver probeert zich een beeld te vormen van zijn vader, een mooier beeld dan hij had, maar de eerlijkheid gebiedt hem te vertellen dat dat er uiteindelijk niet in zit. Ik vind het een eerlijk en nuchter verslag, van een eenzaam mens, dat wel.
7
Geheim Dagboek 17, 1987-1990 (Dagboeken)
Geschreven door Hans Warren, gelezen op 11-12-2005
Ook dit deel is weer mooi leesvoer. Het ouder worden valt de schrijver niet mee. Mario's hand is wel herkenbaar, al heb ik tot nu toe maar 1 foutje kunnen ontdekken. Mario wordt ook verliefd in dit deel, op een vrouw nog wel. Mario is overigens inmiddels getrouwd. En Hans Warren is al drie jaar dood. Het kan verkeren. Waar ik me nu suf aan erger, is het feit dat de vormgeving helemaal is veranderd. Heb ik alle voorgaande delen in dezelfde vorm, deze niet meer. Bah.
8
Geheim Dagboek 16, 1984-1987 (Dagboeken)
Geschreven door Hans Warren, gelezen op 10-10-2005
Het blijft mooi om te lezen, ook dit zestiende dagboekendeel. Wel lijkt de invloed van Mario aanwezig, hij redigeerde deze na de dood van Warren gepubliceerde dagboeken (spel- en drukfouten!), maar toch overheerst de bewondering voor eerlijkheid, hoe bar af en toe ook.
8
Dagboek 1954-1957 (Dagboeken)
Geschreven door Frida Vogels, gelezen op 16-7-2005
Dagboeken met een precisie, eerlijkheid én stijl geschreven. Om jaloers op te worden: als je zo eerlijk over jezelf durft te schrijven, kunt schrijven, dat is wel bijzonder. In deze dagboeken (eerste van 16 delen!) woont ze in Parijs en later Italië en leert ze haar man kennen, de Italiaan Enzo, met wie ze een gecompliceerde relatie aangaat. Dit deel eindigt als ze net met hem getrouwd is. Ze schrijft ook over haar relatie met haar broer Michiel, de dood van haar moeder en haar vriendschap met Han en Lousje Voskuil.
Bezorgd en ingeleid door Jan Bervoets en Rody Chamuleau. Mooie dagboekaantekeningen uit vervlogen jaren. Met bibliografische aantekeningen. Nogal beknopte aantekeningen maar toch de moeite waard als je iets over die tijd wilt lezen.
9
Dagboek van een galeislaaf (Dagboeken)
Geschreven door Imre Kertész, gelezen op 6-1-2004
Een dagboek dat met grote tussenpozen is bijgehouden, en niet volgens een alledaags systeem. Prachtige observaties, overwegingen, filosofieën, verwijzingen naar schrijvers, dichters en filosofen en een intense treurnis over het bestaan. Geweldig om te lezen, niet om blij van te worden, maar wel om je te realiseren dat maar weinig mensen in staat zijn de waarheid zo op te schrijven.
6
Voorbij en daarna (Dagboeken)
Geschreven door Ignace Schretlen, gelezen op 29-4-2003
Vertellingen, dagboekfragmenten, gedichten, een kinderverhaal en het verslag van een beschuldiging. Een collega-arts meldt hem aan bij de KNMG: hij zou niet goed als arts functioneren. Persoonlijk getinte aantekeningen van een oud-huisarts uit 's-Hertogenbosch. Van Ton Meulman gekregen.
8
Een jaar als (g)een ander (Dagboeken)
Geschreven door Kristien Hemmerechts, gelezen op 3-2-2003
Dagboeken, van 5 februari 2001 tot 15 februari 2002, met een epiloog tot iets later. Aanvankelijk niet best, gaandeweg beter en aan het einde weet ik weer dat ik dit soort autobiografische geschriften van haar eigenlijk beter vind dan haar romans. Zie ook Taal zonder mij. Maar ook het stuk over haar fietstocht op Madagaskar heeft het helemaal. En tenslotte houd ik veel van dagboeken, dat scheelt natuurlijk. Wetend dat ze nooit helemaal oprecht (kunnen) zijn, behalve dan die van Hans Warren. Toch de moeite waard.
8
Geheim Dagboek 2001 (Dagboeken)
Geschreven door Hans Warren, gelezen op 10-11-2002
Dagboeken van het laatste levensjaar van Hans Warren, tot en met een dag voor zijn dood. Indrukwekkend toch wel, door zijn wrange eerlijkheid.
8
Het complete Rekelboek (Dagboeken)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 30-10-2002
Alle columns over Rekel, een weekboek, dagboekaantekeningen en prozagedichten over de hond Rekel. Aandoenlijk aantrekkelijke literatuur. Let ook op de brief van een fan, aan het einde van het boek. Prachtig!