Gefilterd op genre 'Misdaadroman'.
Resultaat 31 tot 40 van in totaal 43 gevonden boeken.

7
Koudegolf (Misdaadroman)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 12-6-2006
Een opnieuw goed uitgewerkte en mooi opgebouwde misdaadroman, al wordt de spanning wat weggenomen door de flashbacks die de geschiedenis van de 'daders' beschrijven. Daardoor voel je al mijlenver aankomen hoe het komt dat een man, vastgebonden aan zendapparatuur, in een meer is gedumpt. Maar Erlendur blijft een aardige man gelukkig.
6
Schuld en boete (Misdaadroman)
Geschreven door Ian Rankin, gelezen op 11-6-2006
Korte misdaadverhalen, niet de sterkste, aangeboden in verband met de maand van het spannende boek. Wel met inspecteur Rebus, dus voor de verzameling niet onaardig.
7
Kat & Muis (Misdaadroman)
Geschreven door Ian Rankin, gelezen op 9-6-2006
Een nieuwe thrillerschrijver ontdekt, deze Schotse schrijver die in 2004 de Diamond Dagger Award kreeg. John Rebus is de centrale figuur, die in deze misdaadroman de seriemoordenaar die jonge meisjes vermoordt, ontmaskert. Niet onaardig in deze maand van het spannende boek.
3
Gestolen goed (Misdaadroman)
Geschreven door Mary and Carol Higgins Clark, gelezen op 12-12-2005
Tja. Dit moet je echt lezen als je even de blik op oneindig wilt zetten. En zelfs dan is het nog niet echt veel waard. Je bent even van de straat misschien, maar van spanning geen sprake en moeder en dochter Higgins Clark proberen duidelijk nog eens op een makkelijke manier wat geld te verdienen. Laat maar dus.
7
Kil! Een moordverhaal (Misdaadroman)
Geschreven door Carrie, gelezen op 19-11-2005
Een moordverhaal is dit inderdaad, in de wereld van de tippelmeiden en junkies, waarin de heldin, Petronella Johanna (PJ genoemd) erin slaagt veel narigheid en spanning te overleven. Met humor en afstand geschreven en heel aangenaam om te lezen. Prima tussendoortje.
7
Tango (Misdaadroman)
Geschreven door Pieter Aspe, gelezen op 10-8-2005
Van In en Hannelore worden in deze krimi wel heel dicht op de huid gezeten: hun kinderen worden ontvoerd door maffia en corrupte politici in het onvolprezen Brugge. Smakelijk vakantietussendoortje.
7
Stille blik (Misdaadroman)
Geschreven door Peter Robinson, gelezen op 17-6-2005
Een vreemde moord, gluurders, inbraken: de relatie tussen deze zaken wordt aan het licht gebracht door inspecteur Alan Banks. Niet onaardig voor een zomeravond. En zeker niet voor 3,95 euro.
5
Maandags kinderen (Misdaadroman)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 14-5-2005
Een ander onderzoek van inspecteur Erlandur, over gekloonde kinderen. Enigszins voorspelbaar en niet echt spannend. Een stuk minder dan Moordkuil in ieder geval.
7
De stenen kist (Misdaadroman)
Geschreven door Kjell Eriksson, gelezen op 3-4-2005
Sven-Erik Cederén wordt gezien als de moordenaar van zijn vrouw en dochter, waarna hij zelfmoord zou hebben gepleegd. Ann Lindell onderzoekt de moordzaak, waarbij een schandaal aan het licht komt van het medisch instituut MedForsk waar Sven-Erik mede-eigenaar van was. Tussendoor wat persoonlijke ervaringen van deze rechercheur, op vaardige, Skandinavische wijze beschreven.
7
Het zoete gif (Misdaadroman)
Geschreven door Faye Kellerman, gelezen op 27-2-2005
Eerste kennismaking met deze misdaadromanschrijfster (familie van Jonathan ongetwijfeld) en niet onaardig voor tussendoor. Peter Decker (en zijn gezin) lossen een stevige misdaad op: een massamoord in een restaurant in Los Angeles. Prima weekendlectuur.