Gefilterd op genre 'Misdaadroman'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 45 gevonden boeken.

2
De verloren bel (Misdaadroman)
Geschreven door Mary and Carol Higgins Clark, gelezen op 25-10-2007
Een domme aankoop. Ik moest met de trein naar Amsterdam en kocht een boekje voor onderweg. Erbarmelijk, deze zogenaamde thriller die een soort slapstick wil zijn, maar waar je uiteindelijk alleen maar heel erg somber van wordt. Op een cruise bevinden zich zowel speurders (Alvira Meehan bijvoorbeeld) als ontsnapte misdadigers en er ontwikkelt zich het ene idiote voorval na het andere. Natuurlijk loopt het goed af, spanning is er niet, kortom, niet lezen dit ding.
6
De Cock en de wortel van het kwaad (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 14-10-2007
Nummer 68, over pedofielen die worden vermoord, met de onvermijdelijke oplossing door De Cock met ceeooceeka. Er zullen er niet heel erg veel meer volgen, vermoed ik. Deze keer zelfs 142, in plaats van rond de 135 pagina's, dat wel.
6
De goden verzoeken (Misdaadroman)
Geschreven door Mari Jungstedt, gelezen op 21-9-2007
'De nieuwe Scandinavische sensatie' staat er op de omslag van deze 'literaire thriller'. Dat kan ik niet echt beamen, maar ze schrijft niet slecht, deze Mari Jungstedt, al is ze nog niet te vergelijken met Mankell of Marklund. Het verhaal op zich is wat te gemakkelijk, drie rituele moorden en drie onthoofde paarden wijzen de lezer eigenlijk al snel in de goede richting, al is Anders Knutas, de hoofdcommissaris, een goed beschreven karakter. Dat hij hulp krijgt van een aanvankelijk irritante journalist is wel een aardige vondst.
6
Tishomingo Blues (Misdaadroman)
Geschreven door Elmore Leonard, gelezen op 12-8-2007
Dennis Lenahan is oud wereldkampioen duiken en werkt als stuntduiker bij het Tishomingo Lodge & Casino, vlakbij de Mississippi. Op de duikplank staande is hij getuige van een moord, waardoor hij in een ingewikkelde strijd terechtkomt tussen twee verschillende gangsterbendes. Ze strijden om de macht en willen Dennis daarbij betrekken. De plot is - hoewel ingenieus - nogal uitvoerig, maar er zitten buitengewoon aardige stukken in, die je een beeld geven van de Amerikaanse samenleving, inclusief de oude strijd tussen blank en zwart. Niet slecht, maar voor mij genoeg van Elmore Leonard, hoe goed hij in de VN thrillergids ook wordt beoordeeld. O ja, de stukken over de muziek - de blues uiteraard - zijn zeker de moeite waard.
6
Zwart Tij (Misdaadroman)
Geschreven door Peter Temple, gelezen op 6-8-2007
Deze keer is Jack Irish op zoek naar de zoon van een oude vriend van zijn vader. De zoektocht leidt tot de ontknoping van een enorm complot rond het witwassen van geld, uiteraard gecombineerd met paardenraces en het bijbehorende gokwerk en het genoegen dat Irish beleeft aan het meubelmakersvak. Ook doemt een nieuwe vriendin op. Kortom, veel (bekende) lijntjes en deze keer een wat erg ingewikkelde plot. Maar goed, voor een zomerse dag is het wel te doen.
7
Kwade Schuld (Misdaadroman)
Geschreven door Peter Temple, gelezen op 4-8-2007
Ook in de VN detective- en thrillergids van dit jaar (2007) stond deze thrillerschrijver uit Australie. Een echte thriller is het niet, eerder een politieroman, zij het dat Jack Irish, de hoofdfiguur, geen politieman maar ex-advocaat is. Wel heeft hij veel connecties met de politie, de advocatuur uiteraard, maar ook met de paardensport. Een politiek activiste wordt vermoord, haar 'moordenaar' gaat onschuldig de gevangenis in en wordt zelf vermoord als hij eruit komt en hulp zoekt bij Jack Irish. Een mooi complot wordt door Jack Irish en de zijnen ontrafeld. Met een vleugje romantiek erin is dit een heerlijk zomerboek. Overigens stond deze titel niet in de VN gids, dat was 'De gebroken kust' maar die kon ik in de bieb even niet vinden. Temple wordt als een van de beste thrillerschrijvers van dit moment geroemd.
7
De Cock en een recept voor moord (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 15-4-2007
Nummer 67, april 2007. Opnieuw een ouderwetse Baantjer, met de bekende motieven en activiteiten (cognac, Lowietje, de politiearts Den Koninghe en de hulprechercheur Vledder. En drie moorden, voorzien van een doktersrecept, alle op baasjes in een modezaak. Toch lijkt het of hier een extra hand aan het schrijven is geweest. Hier en daar komen nieuwe aspecten wat nadrukkelijker aan de orde. Maar gelukkig blijft alles herkenbaar en als vanouds.
5
Engel (Misdaadroman)
Geschreven door Frans van Duijn, gelezen op 14-4-2007
De dood van een jongetje van zeven leidt tot veel onderzoek en een wat zwakke afloop. Deze misdaadroman is dan ook een even zwak aftreksel van de Baantjer boeken, die door hun consequente verhaaltrant tenminste iets herkenbaars houden. Maar voor een warme lentedag een aardige afleiding, daar niet van.
5
Vagevuur (Misdaadroman)
Geschreven door Pieter Aspe, gelezen op 31-1-2007
Een iets te ingewikkeld mysterie wordt hier opgelost, zoals gebruikelijk door Commissaris Van In en zijn vrouw Hannelore. De combinatie van toneel en Chileense geheime dienst ging mij hier wat ver, maar misschien moet je deze Aspe's ook met een tussenpoos van een half jaar of zo lezen. Voorlopig even geen Aspe meer in ieder geval.
6
De dode in de sneeuw (Misdaadroman)
Geschreven door Kjell Eriksson, gelezen op 28-1-2007
De kleine John Johnson wordt vermoord in de sneeuw gevonden. Hij is een kleine crimineel, wiens broer wraak zoekt, naast het onderzoek van de politie. Redelijk spannend, maar wel meer van hetzelfde helaas. Ook al was dit de beste Zweedse misdaadroman van 2002.