Gefilterd op genre 'Misdaadroman'.
Resultaat 11 tot 20 van in totaal 45 gevonden boeken.

6
Een Rus in de Jordaan (Misdaadroman)
Geschreven door Baantjer en De Waal, gelezen op 29-8-2009
Als oude, zij het gematigde, Baantjerfan, moet ik nu ook geloven aan de nieuwe serie van Baantjer & De Waal. Anders is de hoofdpersoon, anders is ook de lengte van het boek (Baantjer was gemiddeld 139 pagina's, dit is 176 pagina's), hetzelfde zijn de stijl en de inhoud. Hoewel, niet helemaal natuurlijk en het zijn makkelijke boekjes voor bij de kapper of zo. Je moet dit uiteraard niet gaan vergelijken met Stieg Larsson.
7
Bankroet (Misdaadroman)
Geschreven door Pieter Aspe, gelezen op 23-5-2009
Een aardige misdaadroman, waarin Van In en Hannelore weer aan de slag kunnen. Ze beginnen in Veneti, waar een Belg wordt vermoord en belanden vervolgens in Oostende, waar de ontknoping plaatsvindt. Het is een verstevigde Baantjer, zou ik zeggen en niet te vergelijken met Larsson, maar zeer ontspannend.
6
Stil water (Misdaadroman)
Geschreven door Marelle Boersma, gelezen op 3-5-2009
Het is nog steeds meivakantie en ik ben in Zeeland, dus lees ik een 'thriller' die zich in Zeeland afspeelt. Milieuverontreiniging, fraude, bonussen, maar ook een homoseksuele relatie, een vleugje liefde passeren de revue. Het leest lekker weg, maar je mist enige diepgang in dit op zich aardig opgezette verhaal. Een hittegolf in Zeeland, ook dat kun je je niet helemaal voorstellen als de temperatuur met pijn en moeite de 14 graden haalt. Allemaal onzin natuurlijk, best een aardig boek, hoewel thriller? Meer een onderhoudende whodunit.
8
Mannen die vrouwen haten (Misdaadroman)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 6-4-2009
Mikael Blomkvist is journalist en heeft zich in de luren laten leggen door valse berichtgeving over een bedrijf dat behoorlijk fraude pleegde. Als straf moet hij naar de gevangenis, maar voor het zover is, krijgt hij een wonderlijke opdracht. Hij moet - onder het mom van memoires van oud-zakenman Henrik Vanger - onderzoeken wat er gebeurd is, veertig jaar eerder, met zijn favoriete nichtje Harrit. Zij verdween op mysterieuze wijze en is nooit teruggevonden. Blomkwist maakt kennis met Lisbeth Salander, een buitengewoon slimme hacker en researcher, die eerder onderzoek naar hem deed en hem vervolgens helpt het mysterie rond Harrit op te lossen. Spannend, vlot geschreven, een aangename thriller of eerder een slimme misdaadroman. Het is deel 1 van de Millenniumtriologie ook nog. De schrijver zelf is helaas inmiddels overleden, voordat hij van het succes kon genieten. Deel 2 en 3 ga ik zeker ook lezen, maar dan uit de bieb. Dit was een tientjesuitgave, niet veel geld voor zoveel bladzijden leesplezier.
4
Europa Blues (Misdaadroman)
Geschreven door Arne Dahl, gelezen op 15-12-2008
Een Zweedse misdaadroman, maar nee, hij kan toch niet tippen aan Sjwahll en Wahl, of Mankell. Te uitvoerig, teveel, te mooi, kortom, jammer. Het is zijn vierde thriller, maar voor mij de eerste en de laatste.
7
De Cock en de dood in gebed (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 6-10-2008
Nummer 70, aangekondigd als de laatste, oktober 2008. Ditmaal worden de lijken, op het oog verdronken, aangetroffen met gevouwen handen, wat doet denken aan religieus getinte moorden. Als altijd, ook deze laatste, vol gewoontes en rituelen. Dus aardig.
8
N of M (Misdaadroman)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 11-7-2008
Een door de biografe van Christie als bijzonder beschouwde misdaadroman. Eigenlijk meer een spionageroman, die zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. Tommy en vooral Tuppence slagen erin de Vijfde Colonne in Engeland te ontmaskeren, met hele aardige stukken in deze ontspannende roman.
4
Onbegrepen (Misdaadroman)
Geschreven door Karin Slaughter, gelezen op 17-6-2008
Een gratis boekje, in verband met de maand van het spannende boek (of zoiets), waar Slaughter zich met veel gemak van afgemaakt heeft. Een onwaarschijnlijk verhaal, met name door de karaktertekening van de hoofdpersoon. Ik kan me niet voorstellen dat het geloofwaardig is, dat je zo wordt behandeld en dat je vervolgens dit soort daden verricht. Misschien ben ik te naief in dat opzicht, maar ik heb het boekje plichtmatig uitgelezen. Niets aan dus.
6
Laatste kans (Misdaadroman)
Geschreven door Jasmine Cresswell, gelezen op 1-6-2008
Eigenlijk is dit een soort 'boeketkrimi': een beetje spanning, een beetje romantiek, een beetje zoeken naar verloren ouders (dus nog wat 'Spoorloos' erin ook), maar toch een aangenaam boek. Melody Beecham is de hoofdpersoon, een mooie jonge vrouw - zoals verwacht mag worden - die bijna omkomt bij een moordaanslag en ontdekt wie haar vader is en dat en door wie haar moeder is vermoord. Voor een warme middag in de zon dus.
6
De Cock en moord in de hondsdagen (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 20-4-2008
Nummer 69, Baantjer gaat de 70 wel halen zo te zien. Deze keer over een vereniging van dierenactivisten, die op een of andere manier de verkeerde kant op is gegaan (ze kweken hondjes voor de vivisectie!) en daar de moorddadige gevolgen van moet dragen. En dat alles tijdens de hondsdagen natuurlijk.