Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 33 gevonden boeken.

7
Het rijk van de gouden draak (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 24-8-2003
Een vervolgavontuur van Alexander en zijn vriendin Nadia samen met zijn oma Kate Cold. Ditmaal naar het Verboden Rijk, in de Himalaya. Daar helpen ze het koninkrijk op het nippertje te blijven bestaan, door een bende te verhinderen De Gouden Draak te stelen. Een prima avonturenroman om een goede zomervakantie mee te besluiten.
6
De stad van de wilde goden (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 20-7-2003
Eerst wilde ik deze niet kopen en lezen, maar ja, voor de verzameling toch maar gedaan. Een avontuurlijk verhaal van een 15-jarige schooljongen die met zijn reisboeken schrijvende oma het Amazonegebied intrekt om te ontdekken wat het geheim is achter de grote stinkende beesten die de streek teisteren. Het is een kinderboek op niveau, eerlijk gezegd, maar schrijven kan Allende goed en het is een prima boek om de vakantie mee te beginnen. Ik ga het tweede deel ook maar kopen.
6
Meryem (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Karin Hilterman, gelezen op 20-3-2003
Meryem is een Turks meisje dat in Nederland is opgegroeid en naar school is gegaan. Samen met haar jonge echtgenoot en zijn tweelingbroer gaat ze naar Turkije om te werken en uit te vinden waar ze zich thuis voelt. Een aardig jeugdboek.
7
Held van de twaalf taken (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Imme Dros, gelezen op 2-3-2002
De mythe van Herakles, naverteld voor jeugdigen. Met prenten van Harrie Geelen. Prachtige boekjes om cadeau te geven aan jarige neefjes en nichtjes.
7
De macht van de liefde (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Imme Dros, gelezen op 1-3-2002
De mythen van Pygmalion, Narkissos, Tereus, Orfeus en Helena, naverteld voor jeugdigen, met prenten van Harrie Geelen. Prachtige boekjes om cadeau te geven.
7
De dochter van de waard (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Cynthia Voigt, gelezen op 16-1-2002
Verhaal van Birle, die een weggevluchte 'Heer' volgt en vele avonturen met hem beleeft, en hem tenslotte redt van het slavenbestaan. Spannend en mooi, uitstekend jeugdboek.
7
De ruiter met het masker (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Cynthia Voigt, gelezen op 15-1-2002
Jeugdroman over Gwyn, de herbergiersdochter, die zich als Jackaroe (een soort middeleeuwse Batvrouw) verkleedt en zo probeert goede daden te doen en onrecht te straffen. Heel aardig.
8
Harry Potter en de Vuurbeker (Jeugdliteratuur)
Geschreven door J.K. Rowling, gelezen op 12-12-2000
Vierde deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. Opnieuw vol van spanning en sensatie. Bovendien sterft er in dit deel voor het eerst iemand. Harry is 14.
Derde deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. De spanning stijgt. Harry is 13 en beleeft samen met Hermelien en Ron weer angstige momenten.
8
Harry Potter & de Geheime Kamer (Jeugdliteratuur)
Geschreven door J.K. Rowling, gelezen op 24-9-1999
Tweede deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. Prachtige serie. Behalve spannend kinder-/jeugdboek ook prima te lezen door volwassenen, al was het maar om de ontwikkelingsgang van kinderen te volgen.