Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 91 tot 100 van in totaal 2339 gevonden boeken.

6
Die zomer in Italie (Roman)
Geschreven door Sue Moorcroft, gelezen op 31-3-2019

Een absolute feelgoodroman, zoals ook op de voorkant staat. Je moet het boek lezen als je even helemaal weg wilt van de wereld. Een aardig verhaal, waarin Sofia - die jarenlang voor haar zieke vader Aldo heeft gezorgd - na de dood van haar vader naar Italië vertrekt om haar roots te onderzoeken en namens haar vader diens broer zijn spijt te betuigen. Ze heeft haar Italiaanse familie nooit gezien, maar daar komt nu een einde aan. Ondertussen speelt haar jonge vriendin Amy ook een belangrijke rol. Zij is van huis weggelopen en ook in het dorpje in Umbrië terechtgekomen. Dat Levi in beider levens een grote rol gaat spelen, ligt voor de hand. Het enige is Octavia, haar rol is niet helemaal uitgewerkt vind ik. Maar al met al, een 'lekker' boek. 

7
De zeven zussen (Roman)
Geschreven door Lucinda Riley, gelezen op 30-3-2019

Tja, ik heb toch dit boek gekocht, omdat het bij de bieb heel lang duurt voor je het in huis hebt (iedereen reserveert het kennelijk) en ik het toch een keer gelezen wilde hebben. Of ik de rest van de delen (7 in totaal) ook ga lezen is de vraag, zeker niet kopen in ieder geval. Dit deel - maar misschien elk deel wel, want je schijnt ze apart te kunnen lezen in de door jou gewenste volgorde - geeft inzicht in de situatie in het landhuis aan het Meer van Genève. Pa Salt heeft zes meisjes geadopteerd, eigenlijk zeven, maar de laatste is er nog niet (?), althans niet in dit deel. Als hij sterft, laat hij de zussen de boodschap na dat ze op zoek moeten naar hun roots, naar waar ze vandaan komen. In dit eerste deel is zijn oudste dochter Maia degene die op zoek gaat. Uiteindelijk komt ze in Rio de Janeiro terecht en vindt daar wat ze zocht. De flashbacks vind ik minder geslaagd, al geven die wel goed weer uit welke familie ze stamt en wat eraan vooraf ging. 

7
De wolkenridder (Roman)
Geschreven door M.M. Schoenmakers, gelezen op 21-3-2019

Deze roman gaat over de verdwijning van Gerlof Verdegaal. Hij is planoloog en op het oog gelukkig getrouwd, drie kinderen, goede baan als planoloog. Maar dingen veranderen, terwijl hij er niets tegen kan doen: zijn baan verandert steeds weer, hij heeft een merkwaardige darmkwaal en uiteindelijk kiest hij ervoor te 'verdwijnen'. Hij zoekt zijn heil als thuisloze en dakloze man. Je leest hoe hij dat doet, waar hij zijn 'eten' scoort en met wie hij nog een vorm van contact heeft. Steeds vraagt hij zich af wat er toch precies gebeurd is toen hij wegging van huis. Zijn jongste zoon, de enige die uiteindelijk nog naar hem omkijkt, zegt tijdens zijn laatste bezoek: maar mama joeg jou toch weg? Dat blijft de vraag die Verdegaal bezighoudt, tot het bittere einde aan toe. Mooie roman. 

6
Regieaanwijzingen voor de liefde (Roman)
Geschreven door Franca Treur, gelezen op 17-3-2019

Aardig boekje, het zijn eigenlijk de stukjes die ook in Trouw hebben gestaan. Alles bij elkaar een beeld van het 'moderne leven' zeg maar, met alle ins en outs daarbij. Goed voor een uurtje leesplezier, meer niet. Tekeningen van Olivia Ettema. 

 

8
Moord op de moestuin (Roman)
Geschreven door Nicolien Mizee, gelezen op 11-3-2019

Eigenlijk min of meer bedoeld als een soort detective zoals Agatha Christie die schreef, is dit een afstandelijk maar toch ingrijpend boek geworden. De hoofdpersoon, Judith, gaat met haar man, zus en zwager naar een landgoed waar ze haar oude schoolvriendinnen aantreft, met ieder hun eigen geschiedenis. Bovendien zijn er tien volkstuinen rondom het landgoed, waar weer mensen verblijven die ook hun eigen historie hebben. Als dan een dode gevallen is, maar dan ben je al een eind op weg in dit boek, is Judith eigenlijk de enige die, zij het rustig aan en ogenschijnlijk niet echt geïnteresseerd, onderzoek doet naar het verhaal daarachter. Een prima roman, met vele lagen en veel personen, een snelle en bondige stijl en mooie dialogen en typeringen. 

7
Hemelse Juwelen (Roman)
Geschreven door Donna Leon, gelezen op 7-3-2019

Ook deze roman, want een literaire thriller kun je dit echt niet noemen, speelt zich af in Venetië en zoals ik al vermeldde, als je de stad een beetje kent, is het een heerlijk boek. 'Caterina Pellegrini houdt evenveel van muziek als van haar geboortestad Venetië. Wanneer ze als muziekwetenschapper de kans krijgt om de nalatenschap van een onbekende componist te onderzoek, hoeft ze niet lang na te denken.' Ze keert terug naar haar geboortestad en buigt zich over twee kisten met brieven en documenten. Haar opdrachtgever(s) staan erbij en kijken ernaar. Het is een bijzonder leven, wat deze componist heeft geleid, Agostino Steffani is zijn naam. Cecilia Bartoli heeft een cd gemaakt met daarop de verloren gedachte aria's van Steffani. Bijzonder boek met een beetje spanning erin. 

7
Concept M (Roman)
Geschreven door Aafke Romeijn, gelezen op 16-2-2019

Het is het jaar 2020 en Hava Gerritsen is een vrouw die lijdt aan een vreemde ziekte: kleurloosheid. Ze is niet de enige, talloze mensen lijden eraan. Als ze geen kleurstof toegediend krijgen, zullen ze sterven. Als Hava (die eigenlijk Eva heet) betrokken raakt bij een groep radicalen, die zich verzetten tegen de voorrechten die de 'kleurlozen' zoal krijgen, kiest ze ervoor zich Concept M aan te laten 'meten'. Dat betekent dat ze geen kleurstof meer toegediend krijgt. Ze wil een daad stellen door haar eigen einde in gang te zetten. Intussen blijkt de Middenpartij, onder leiding van ene Stork (beschuldigd van betrokkenheid bij de fabricage van kleurstoffen), een machtspositie te hebben verkregen in het land, die zijn weerga niet kent. Het verhaal is goed verzonnen, het einde vind ik wat zoetsappig, maar ik moet zeggen: je blijft erin lezen, dat dan weer wel.

6
Het mooiste verhaal over mijn familie (Roman)
Geschreven door Nelleke Zandwijk, gelezen op 12-2-2019

In een wervelende stijl, met gevoel voor zwarte humor, beschrijft Nelleke Zandwijk haar krakkemikkige familie. Haar tweelingzus, haar moeder, haar Belgische zwager, een neefje, om nog maar te zwijgen over haar eigen leven. Het blijkt een familie te zijn die ten onder gaat aan drank, verhuizingen, verdriet, chaotische familiebijeenkomsten enz. De stijl is goed, ze schrijft het in een continue stroom van gebeurtenissen op. 

7
De komst van een kind (Roman)
Geschreven door Kristina Sandberg, gelezen op 4-2-2019

Eigenlijk is dit het eerste deel van de trilogie, waarvan ik deel drie al gelezen had, lang geleden (in 2015), titel was Leven tot elke prijs. Toen al vond ik de monologue intérieure al heel bijzonder en ook in dit deel ligt het perspectief vooral bij Maj zelf. Ze hoort tot een 'normale' klasse en wordt zwanger van een man die tot de 'hogere' stand behoort. Hoe ze met hem trouwt (dat wil hij zelf graag), wat de omstandigheden zijn, hoe ze haar dochter krijgt, wat er zoal op haar weg komt, hoezeer ze aan het poetsen en ruimen blijft, het is mooi om te lezen. De moeder van haar man Tomas lijkt me niet de allerprettigste schoonmoeder ... en dat Tomas alcoholist is, blijkt al aan het begin. Toch slaagt Maj erin alles bij elkaar te houden. Mooie roman, iets minder boeiend dan deel drie vond ik, maar misschien lag dat aan mij. 

7
De onsterfelijken (Roman)
Geschreven door Chloe Benjamin, gelezen op 24-1-2019

Het ziet er prachtig uit, dit boek, alleen al een reden om het te kopen. De inhoud loog er ook niet om, aan de commentaren te zien. Toch vind ik dat er iets dubbels in de roman zit, hoe mooi hij ook is, houd me ten goede! Misschien is het de vreemdheid van het verhaal, zeker niet de beschrijving zelf, je blijft doorlezen want je wilt weten hoe het afloopt. Het gaat over de kinderen Gold, die op enig moment van een waarzegster te horen krijgen op welke datum ze zullen sterven. Vervolgens worden de levens van de vier kinderen beschreven en dan blijkt dat ze allemaal proberen hun lot te ontvluchten. Uiteraard gaat het ook over de familiebanden, die hen bij elkaar houden, maar toch. De bezigheden van eenieder, en dat wordt ernstiger als ze ouder (mogen) worden, zijn opvallend en worden hier en daar wat overdreven voorgesteld. Vind ik. Maar, zoals gezegd, je blijft erin lezen!