Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 41 tot 50 van in totaal 2339 gevonden boeken.

7
De onzichtbaren (Roman)
Geschreven door Roy Jacobsen, gelezen op 13-7-2020

Verhaal over vijf mensen die op een fictief eiland in Noorwegen wonen. De vader wil een kade naar het vasteland aanleggen, de dochter - hoofdpersoon - gaat uiteindelijk op het vasteland werken bij een rijke familie. Maar ze wil en komt terug naar het eiland. Je raakt er niet van af. Mooi! Voor Jose gelezen. 

6
De hoeken van het hart (Roman)
Geschreven door Francoise Sagan, gelezen op 6-7-2020

Een herontdekt manuscript, door de zoon van Sagan uitgegeven en misschien enigszins bewerkt? Hoe dan ook, het gaat over een man die een tijdlang in coma lag en nu plotseling terugkeert naar zijn rijke vader en vrouw, die ook in het huis van zijn vader woont. Eigenlijk gaat het over non-communicatie, in een huis met mensen die niets met elkaar hebben. Zelfs Ludovic en Fanny lossen dit niet op. Ironisch en rustig beschreven, dat wel, daarin herken je Sagan wel. 

 

8
De naam van de wereld (Roman)
Geschreven door Denis Johnson, gelezen op 28-6-2020

Ooit las ik van hem het boek Treindromen, en ook dit is een mooi geschreven verhaal. Een rouwboek over een man die door een auto-ongeluk vrouw en dochter heeft verloren, vier jaar doorgaat met leven en daarna pas uitdrukking aan dat verlies kan geven. Het is een merkwaardig boek. Ik heb niet alles goed begrepen denk ik, maar de stijl is mooi en Auke Hulst legt het uit aan het eind. Hij is behoorlijk lyrisch over deze schrijver, die in 2017 overleed aan kanker.

7
We komen nog een wonder tekort (Roman)
Geschreven door Rebekka de Wit, gelezen op 23-6-2020

Mooi boekje - uit 2015 - ver verdriet en coming of age van een meisje dat kortgeleden haar moeder verloor en ook de vriend van haar zusje. Mooi, subtiel geschreven. Door PAO op de lijst gezet, ter bespreking, maar in verban met Corona niet doorgegaan. 

 

9
Als je de stilte ziet (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 21-6-2020

Hij blijft een fantastische schrijver, Verbogt, zijn stijl heeft iets van Modiano, maar dan met een plot. Prachtig fragmentarisch en dromerig geschreven. Sander is een pleegbroer van de ikfiguur. Pleeg noemt hij hem. Maar echt tot hem doordringen lukt hem niet. Erg mooi!

7
Het Tristan-akkoord (Roman)
Geschreven door Ewa Maria Wagner, gelezen op 10-6-2020

Altvioliste gaat op zoek naar haar roots, woorden of muziek, de kracht van taal en muziek. Ook een zoektocht naar haar vader en de invloed van de Tweede Wereldoorlog. 

7
Voorwaarts (Roman)
Geschreven door Eva Meijer, gelezen op 4-6-2020

Over een commune  in de jaren 20 vanuit Parijs, en als vervolg daarop een studente die dat wil herhalen en vastleggen. Niet onaardig. Bedoeld voor PAO, maar vanwege Corona uitgesteld nu. 

7
De avond is ongemak (Roman)
Geschreven door Marieke Lucas Rijneveld, gelezen op 28-5-2020

Met veel moeite uitgelezen. Door de stijl prima, inhoudelijk werd ik er niet vrolijker van. Broer komt om, het lot van het rouwende gezin wordt en detail beschreven. Iedereen ontspoort. Het meisje Jas is de hoofdpersoon, ze doet haar jas nooit meer uit. (Ze heeft er uiteindelijk - als eerste Nederlandse auteur - de Booker Prize voor gekregen, dat wel.)

6
Quarantaine (Roman)
Geschreven door Wim Daniëls, gelezen op 15-5-2020

Liefdesroman in tijden van corona. Kennelijk een razendsnel geschreven boekje over een man en een vrouw die bij elkaar komen in Frankrijk, daar min of meer opgesloten raken en verliefd worden. Tja. Eigenlijk niet veel meer dan een romantisch verhaaltje met veel herkenning van de problematiek van de wereld, dat wel.

8
Onzichtbare inkt (Roman)
Geschreven door Patrick Modiano, gelezen op 13-5-2020

Zoektocht naar een vrouw, Noëlle Lefebvre. Citaat: "Maar het is ondoenlijk om zo'n lange periode van je leven in een schema te vatten. Ik geloof dat je beter gewoon maar je pen over het papier kunt laten gaan. Ja, al schrijvend komen de herinneringen. Je moet ze niet proberen te dwingen, maar gewoon blijven schrijven, met zo weinig mogelijk doorhalingen."

Erg mooi boek weer.