Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 31 tot 40 van in totaal 2324 gevonden boeken.

7
Het Tristan-akkoord (Roman)
Geschreven door Ewa Maria Wagner, gelezen op 10-6-2020

Altvioliste gaat op zoek naar haar roots, woorden of muziek, de kracht van taal en muziek. Ook een zoektocht naar haar vader en de invloed van de Tweede Wereldoorlog. 

7
Voorwaarts (Roman)
Geschreven door Eva Meijer, gelezen op 4-6-2020

Over een commune  in de jaren 20 vanuit Parijs, en als vervolg daarop een studente die dat wil herhalen en vastleggen. Niet onaardig. Bedoeld voor PAO, maar vanwege Corona uitgesteld nu. 

7
De avond is ongemak (Roman)
Geschreven door Marieke Lucas Rijneveld, gelezen op 28-5-2020

Met veel moeite uitgelezen. Door de stijl prima, inhoudelijk werd ik er niet vrolijker van. Broer komt om, het lot van het rouwende gezin wordt en detail beschreven. Iedereen ontspoort. Het meisje Jas is de hoofdpersoon, ze doet haar jas nooit meer uit. (Ze heeft er uiteindelijk - als eerste Nederlandse auteur - de Booker Prize voor gekregen, dat wel.)

6
Quarantaine (Roman)
Geschreven door Wim Daniëls, gelezen op 15-5-2020

Liefdesroman in tijden van corona. Kennelijk een razendsnel geschreven boekje over een man en een vrouw die bij elkaar komen in Frankrijk, daar min of meer opgesloten raken en verliefd worden. Tja. Eigenlijk niet veel meer dan een romantisch verhaaltje met veel herkenning van de problematiek van de wereld, dat wel.

8
Onzichtbare inkt (Roman)
Geschreven door Patrick Modiano, gelezen op 13-5-2020

Zoektocht naar een vrouw, Noëlle Lefebvre. Citaat: "Maar het is ondoenlijk om zo'n lange periode van je leven in een schema te vatten. Ik geloof dat je beter gewoon maar je pen over het papier kunt laten gaan. Ja, al schrijvend komen de herinneringen. Je moet ze niet proberen te dwingen, maar gewoon blijven schrijven, met zo weinig mogelijk doorhalingen."

Erg mooi boek weer.

6
Een dichtbij verleden (Roman)
Geschreven door Kristin Harmel, gelezen op 10-5-2020

Oorlogsroman met menselijke trekjes, niet onaardig. Speelt in 1940 en in 2019, als kleindochter Liv Kent haar excentrieke Franse grootmoeder ontmoet en ze de ware geschiedenis ontdekt. 

6
Nachtouders (Roman)
Geschreven door Saskia de Coster, gelezen op 8-5-2020

Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, maar niet gewonnen en terecht denk ik. Het is over moederschap/ouderschap in moeilijke, lesbische relaties. Niet slecht geschreven, invoelbaar, dat wel, maar je moet je over de thematiek kunnen heenzetten. 

6
Hier zijn we (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 28-4-2020

Niet slecht maar ook niet ingrijpend mooi. Het gaat over een illusionist, die door wonderlijke omstandigheden in het beroep is beland, zijn relatie met Evie, die op de klippen loopt en zijn uiteindelijke verdwijning. Zijn moeder, die altijd zegt: 'Hier zijn we', speelt ook een rol.

-
(Roman)
Geschreven door Elizabeth Jane Howard, gelezen op 13-4-2020

Mooie roman al uit 1956 en nu pas vertaald. Omdat ze de schrijfster is van de Cazalets natuurlijk. Maar dit is ook heel mooi, eigenlijk beschrijft het in omgekeerde volgorde de teloorgang van een relatie, maar ook ontrouw, moederschap, dromen en oorlog komen voorbij. Zeer de moeite waard! Voorwoord van Hilary Mantel trouwens.

8
De onbevlekte (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 10-4-2020

Dit is het einde van en het vervolg op 'Marcel'. Even mooi als het eerste deel zeg maar, opnieuw keert Marcel terug. Hij vraagt zich nog steeds af waarom hij de naam draagt van zijn oom die als SS-er aan het oostfront stierf. Maar vooral de stijl en de Vlaamse geschiedenis zijn prachtig!