Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 2324 gevonden boeken.

6
Het weesmeisje (Roman)
Geschreven door Anne Jacobs, gelezen op 24-8-2020

Eerlijk gezegd is dit een super boekreeksboek. Het gaat dus nergens over, althans, het wordt aangeprezen als de Duitse Downtown Abbey, maar dat is het dus niet. Althans niet bepaald. Vol intriges en geheimen, dat wel, maar met een happy end. Voor de liefhebbers wel iets om bij weg te dromen denk ik. En er volgen nog twee delen! 

7
De stof in haar handen (Roman)
Geschreven door Bianca Pitzorno, gelezen op 23-8-2020

Het verhaal speelt in Sardinië, begin vorige eeuw. Een meisje leert het vak van naaister van haar oma, totdat haar oma overlijdt en ze zelf haar weg gaat zoeken. Een naaimachine is wat ze nodig heeft en dat bereikt ze ook. Ze hoort allerlei verhalen van vrouwen, in de huizen waar ze komt. Ze blijft strijden uiteindelijk voor een onafhankelijk bestaan, zonder dominantie van mannen. 

8
Het boek van vergeten woorden (Roman)
Geschreven door Pip Williams, gelezen op 15-8-2020

Op waarheid berustende geschiedenis van het ontstaan van het Oxford Dictionary, maar wel gemengd met een geromantiseerd verhaal over een (niet bestaande) dochter van een van de lexicografen. Mooi boek, zowel voor de geschiedenis als voor de romantisering ervan. 

7
Fatale Erfenis (Roman)
Geschreven door Rachel Rhys, gelezen op 26-7-2020

Een mixvan thrillerelementen, romantiek en de zoektocht van een vrouw die zich in haar huwelijk nogal betutteld vindt. Lekker boek om even weg te zijn. Op verzoek van Jose gelezen.

6
Op het geniale af (Roman)
Geschreven door Benedict Wells, gelezen op 18-7-2020

Het is zijn derde boek, maar veel minder dan het eerste van hem, dat vond ik erg mooi (Het einde van de eenzaamheid). Dit gaat over de zoon van een manisch-depressieve moeder en een onbekende vader. Hij gaat zijn vader zoeken, die mee blijkt te hebben gedaan aan een donorschap voor geniale mensen. De jongen, Francis, gaat met Grover, een nerd-vriend en Anne May, op wie hij verliefd is, een roadtrip door Amerika maken om zijn vader te vinden. Als hij hem uiteindelijk vindt, blijkt alles toch tamelijk anders te liggen. Het verhaal eindigt in Las Vegas, waar hij gokkend ten onder of misschien niet ten onder gaat. Open einde dus. 

7
De onzichtbaren (Roman)
Geschreven door Roy Jacobsen, gelezen op 13-7-2020

Verhaal over vijf mensen die op een fictief eiland in Noorwegen wonen. De vader wil een kade naar het vasteland aanleggen, de dochter - hoofdpersoon - gaat uiteindelijk op het vasteland werken bij een rijke familie. Maar ze wil en komt terug naar het eiland. Je raakt er niet van af. Mooi! Voor Jose gelezen. 

6
De hoeken van het hart (Roman)
Geschreven door Francoise Sagan, gelezen op 6-7-2020

Een herontdekt manuscript, door de zoon van Sagan uitgegeven en misschien enigszins bewerkt? Hoe dan ook, het gaat over een man die een tijdlang in coma lag en nu plotseling terugkeert naar zijn rijke vader en vrouw, die ook in het huis van zijn vader woont. Eigenlijk gaat het over non-communicatie, in een huis met mensen die niets met elkaar hebben. Zelfs Ludovic en Fanny lossen dit niet op. Ironisch en rustig beschreven, dat wel, daarin herken je Sagan wel. 

 

8
De naam van de wereld (Roman)
Geschreven door Denis Johnson, gelezen op 28-6-2020

Ooit las ik van hem het boek Treindromen, en ook dit is een mooi geschreven verhaal. Een rouwboek over een man die door een auto-ongeluk vrouw en dochter heeft verloren, vier jaar doorgaat met leven en daarna pas uitdrukking aan dat verlies kan geven. Het is een merkwaardig boek. Ik heb niet alles goed begrepen denk ik, maar de stijl is mooi en Auke Hulst legt het uit aan het eind. Hij is behoorlijk lyrisch over deze schrijver, die in 2017 overleed aan kanker.

7
We komen nog een wonder tekort (Roman)
Geschreven door Rebekka de Wit, gelezen op 23-6-2020

Mooi boekje - uit 2015 - ver verdriet en coming of age van een meisje dat kortgeleden haar moeder verloor en ook de vriend van haar zusje. Mooi, subtiel geschreven. Door PAO op de lijst gezet, ter bespreking, maar in verban met Corona niet doorgegaan. 

 

9
Als je de stilte ziet (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 21-6-2020

Hij blijft een fantastische schrijver, Verbogt, zijn stijl heeft iets van Modiano, maar dan met een plot. Prachtig fragmentarisch en dromerig geschreven. Sander is een pleegbroer van de ikfiguur. Pleeg noemt hij hem. Maar echt tot hem doordringen lukt hem niet. Erg mooi!