Gefilterd op genre 'Roman'.
Resultaat 61 tot 70 van in totaal 2357 gevonden boeken.

8
De naam van de wereld (Roman)
Geschreven door Denis Johnson, gelezen op 28-6-2020

Ooit las ik van hem het boek Treindromen, en ook dit is een mooi geschreven verhaal. Een rouwboek over een man die door een auto-ongeluk vrouw en dochter heeft verloren, vier jaar doorgaat met leven en daarna pas uitdrukking aan dat verlies kan geven. Het is een merkwaardig boek. Ik heb niet alles goed begrepen denk ik, maar de stijl is mooi en Auke Hulst legt het uit aan het eind. Hij is behoorlijk lyrisch over deze schrijver, die in 2017 overleed aan kanker.

7
We komen nog een wonder tekort (Roman)
Geschreven door Rebekka de Wit, gelezen op 23-6-2020

Mooi boekje - uit 2015 - ver verdriet en coming of age van een meisje dat kortgeleden haar moeder verloor en ook de vriend van haar zusje. Mooi, subtiel geschreven. Door PAO op de lijst gezet, ter bespreking, maar in verban met Corona niet doorgegaan. 

 

9
Als je de stilte ziet (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 21-6-2020

Hij blijft een fantastische schrijver, Verbogt, zijn stijl heeft iets van Modiano, maar dan met een plot. Prachtig fragmentarisch en dromerig geschreven. Sander is een pleegbroer van de ikfiguur. Pleeg noemt hij hem. Maar echt tot hem doordringen lukt hem niet. Erg mooi!

7
Het Tristan-akkoord (Roman)
Geschreven door Ewa Maria Wagner, gelezen op 10-6-2020

Altvioliste gaat op zoek naar haar roots, woorden of muziek, de kracht van taal en muziek. Ook een zoektocht naar haar vader en de invloed van de Tweede Wereldoorlog. 

7
Voorwaarts (Roman)
Geschreven door Eva Meijer, gelezen op 4-6-2020

Over een commune  in de jaren 20 vanuit Parijs, en als vervolg daarop een studente die dat wil herhalen en vastleggen. Niet onaardig. Bedoeld voor PAO, maar vanwege Corona uitgesteld nu. 

7
De avond is ongemak (Roman)
Geschreven door Marieke Lucas Rijneveld, gelezen op 28-5-2020

Met veel moeite uitgelezen. Door de stijl prima, inhoudelijk werd ik er niet vrolijker van. Broer komt om, het lot van het rouwende gezin wordt en detail beschreven. Iedereen ontspoort. Het meisje Jas is de hoofdpersoon, ze doet haar jas nooit meer uit. (Ze heeft er uiteindelijk - als eerste Nederlandse auteur - de Booker Prize voor gekregen, dat wel.)

6
Quarantaine (Roman)
Geschreven door Wim Danils, gelezen op 15-5-2020

Liefdesroman in tijden van corona. Kennelijk een razendsnel geschreven boekje over een man en een vrouw die bij elkaar komen in Frankrijk, daar min of meer opgesloten raken en verliefd worden. Tja. Eigenlijk niet veel meer dan een romantisch verhaaltje met veel herkenning van de problematiek van de wereld, dat wel.

8
Onzichtbare inkt (Roman)
Geschreven door Patrick Modiano, gelezen op 13-5-2020

Zoektocht naar een vrouw, Noëlle Lefebvre. Citaat: "Maar het is ondoenlijk om zo'n lange periode van je leven in een schema te vatten. Ik geloof dat je beter gewoon maar je pen over het papier kunt laten gaan. Ja, al schrijvend komen de herinneringen. Je moet ze niet proberen te dwingen, maar gewoon blijven schrijven, met zo weinig mogelijk doorhalingen."

Erg mooi boek weer.

6
Een dichtbij verleden (Roman)
Geschreven door Kristin Harmel, gelezen op 10-5-2020

Oorlogsroman met menselijke trekjes, niet onaardig. Speelt in 1940 en in 2019, als kleindochter Liv Kent haar excentrieke Franse grootmoeder ontmoet en ze de ware geschiedenis ontdekt. 

6
Nachtouders (Roman)
Geschreven door Saskia de Coster, gelezen op 8-5-2020

Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, maar niet gewonnen en terecht denk ik. Het is over moederschap/ouderschap in moeilijke, lesbische relaties. Niet slecht geschreven, invoelbaar, dat wel, maar je moet je over de thematiek kunnen heenzetten.