Gefilterd op genre 'Roman'.
Resultaat 101 tot 110 van in totaal 2357 gevonden boeken.

6
De populist (Roman)
Geschreven door Hans Munstermann, gelezen op 28-5-2019

Een aardig boek om de tijd mee te doden, dat zeker. De stijl en de manier van schrijven sowieso van Munsterman laat je altijd doorlezen! Dit is een soort satire op de actualiteit en de politiek van dit moment. Journaliste Anita Koetsier mag meelopen met de lijsttrekker voor GO (Geweldig Oud), eigenlijk toch wel zeer tot ongenoegen van haar partner, maar vooruit. De lijsttrekker, James Moreau (geliefd en gehaat overigens) is gebaseerd op Thierry Baudet. De schrijver wil in ieder geval een parodie geven op zowel Baudet als Pim Fortuyn en Geert Wilders en daar is hij, volgens mij, best goed in geslaagd. Dat ook Hiddema hier een rol in speelt lijkt me duidelijk. Ze winnen fors - uiteraard - maar de gevolgen zijn desastreus ... 

7
Slaap zacht, Johnny Idaho (Roman)
Geschreven door Auke Hulst, gelezen op 20-5-2019

Johnny Idaho (18 jaar) is volgens het systeem overleden, maar leeft nog steeds en gaat proberen het systeem omver te helpen gooien. Het systeem is een soort moderne (te moderne?) wereld, waarin iedereen iedereen controleert en alles wordt vastgelegd. Ondertussen is William Gerson (hij houdt van werken en is rond de vijftig), die doodziek is en zal gaan sterven, alles aan het doen om te blijven leven. Daarom financiert hij een project, dat heet Sisyphus, waar een vrouw werkt, die al heel ver is met een soort gen, waardoor mensen het eeuwige leven krijgen. Die vrouw heet Hatsu Hamada en is 28 jaar. Deze drie personen worden op een of andere manier met elkaar verbonden. Het is een eigenlijk best spannende roman, die je blijft lezen tot je weet hoe het afloopt. Diverse thema's spelen een rol daarin: angst, dood enz. maar ook de rol van Big Brother is heel belangrijk in deze roman. Boeiend!

8
Een liefde, in gedachten (Roman)
Geschreven door Kristine Bilkau, gelezen op 15-5-2019

Een bijzondere roman, dit. Als de enige dochter haar moeder verliest, buigt ze zich over een stapel brieven uit het verleden. Daarmee komt ze op het verleden van haar moeder en richt ze zich op waar ze zelf mee bezig is. Haar moeder was verliefd en Antonia (de moeder) en Edgar (haar geliefde) lijken het bijzonder goed met elkaar te kunnen vinden. Hij gaat een exportbedrijf in Hongkong opbouwen, haar moeder zal later volgen. Hoewel hij telegrammen stuurt, dat ze haar huis op kan zeggen en in afwachting kan zijn van zijn ticket voor haar, gaat het toch mis. Ze verblijft in het huis van haar geliefde, terwijl haar spullen staan opgeslagen en wacht op zijn bericht. Hij stelt uit en stelt uit en Antonia hoopt niet meer. Als haar dochter het huis van haar moeder leegruimt, vraagt zij zich af hoe haar moeder ertoe kwam deze man tot het einde toe lief te hebben. Prachtige roman, die je blijft lezen. 

5
Nog zoveel om voor te leven (Roman)
Geschreven door Louis de Bernires, gelezen op 5-5-2019

Eerlijk gezegd heeft dit boek niet de indruk op me gemaakt, die als je de recensies leest, zou moeten ... Daniel Pitt (RAF piloot) en militair verpleegkundige Rosie gaan met hun dochtertje naar Ceylon. Dit om de trauma's van WO1 te verwerken en een nieuw leven op te bouwen. Dat mislukt, ook als de tweede baby sterft en een derde kind dit niet kan oplossen. Het boek bestaat voor een deel uit brieven en dagboeken, vanuit verschillend perspectief en dat is op zich geen bezwaar, maar hier klopt het niet op een of andere manier. Uit de bieb geleend, prima, lezen dan maar, maar kopen, dat lijkt me geen goed idee. Het schijnt overigens een soort vervolg te zijn op 'Het stof dan van dromen valt' van dezelfde schrijver, maar dat boek ken ik niet.

 

7
De vertrouweling (Roman)
Geschreven door Hlne Grmillon, gelezen op 27-4-2019

Boeiend verhaal, waar je in blijft lezen. De hoofdpersoon krijgt brieven van een persoon die ze niet kent. Ze ontvangt die brieven na de dood van haar moeder en stukje bij beetje krijg je te horen welk geheim haar moeder met zich meenam en wat dat betekent voor haar dochter. Mooi!

8
Otmars Zonen (Roman)
Geschreven door Peter Buwalda, gelezen op 23-4-2019

Niet bepaald een roman om in een keer uit te lezen, wel om heel langzaam tot je te nemen. Dolf - later Ludwig - krijgt een stiefvader, een vader die hij nooit echt gemist heeft maar 'tegen wie hij binnen een jaar "papa" zegt, ook al is hij al een jongen van tien'. Het is een echte vader, dat wel. Zijn stiefbroer - die ook Dolf heet, waardoor hij Ludwig wordt genoemd - kan ongelooflijk goed pianospelen. Later gaat Ludwig noodgedwongen op zoek naar zijn echte vader, de man van Shell, die hij eigenlijk niet en eigenlijk wel wil leren kennen. Zeker als hij hoort dat zijn stiefzus Tosca van hem het geld heeft gekregen om Ludwig te laten studeren. Kortom, er zitten heel veel lijnen in dit verhaal, met name naar de CEO van Shell, Johan Tromp, de echte vader van Ludwig. Eigenlijk moet je het boek zeker twee keer lezen, vermoedelijk ga ik dat ook nog doen. Ook al is dit pas deel 1 van de trilogie, waarvan deel 2 al klaar is, getuige Buwalda zelf. De zinnen die hij gebruikt, de uitweidingen die hij doet, het is superieur, dat zeker.

8
Normale mensen (Roman)
Geschreven door Sally Rooney, gelezen op 14-4-2019

Een prachtig boek dat je een inzicht biedt in het leven van jongvolwassenen op het gebied van de liefde. Met zorg en toewijding geschreven, de psychologie zit onder de oppervlakte. Marianne (van zeer goede huize) en Connell (zoon van een alleenstaande moeder) groeien op in een Iers plattelands dorp. De moeder van Connell (Lorraine) werkt, maakt schoon dus, voor de moeder van Marianne. De 'standsverschillen' zijn duidelijk genoeg en voor wie de schrijfster het opneemt is ook niet bepaald onduidelijk. We leven met de twee en hun geschiedenis mee, van de middelbare school tot aan de unversiteit in Dublin. Ze gaan ieder hun eigen weg, maar komen steeds bij elkaar terug en terecht. Mooi! 

7
De boekwinkel voor gebroken harten (Roman)
Geschreven door Robert Hillman, gelezen op 3-4-2019

Achterflap: 'Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij [...] Maar sinds zijn vrouw Trudy hem verliet, samen met hun kleine Peter, is Tom eenzaam.

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood - en meest kleurrijke persoon - die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nog nauwelijks kan voorstellen...'

Als je van boekwinkels houdt, maar ook zonder dat natuurlijk, vind je dit een mooit en indringend verhaal. Tussen de situatie in 1968 door krijg je flashbacks van de voorgeschiedenis van Hannah. Nooit dramatisch uitgewerkt, wel zodanig dat je over haar situatie blijft nadenken en haar beter begrijpt. Het komt allemaal terecht ... min of meer dan.

6
Die zomer in Italie (Roman)
Geschreven door Sue Moorcroft, gelezen op 31-3-2019

Een absolute feelgoodroman, zoals ook op de voorkant staat. Je moet het boek lezen als je even helemaal weg wilt van de wereld. Een aardig verhaal, waarin Sofia - die jarenlang voor haar zieke vader Aldo heeft gezorgd - na de dood van haar vader naar Italië vertrekt om haar roots te onderzoeken en namens haar vader diens broer zijn spijt te betuigen. Ze heeft haar Italiaanse familie nooit gezien, maar daar komt nu een einde aan. Ondertussen speelt haar jonge vriendin Amy ook een belangrijke rol. Zij is van huis weggelopen en ook in het dorpje in Umbrië terechtgekomen. Dat Levi in beider levens een grote rol gaat spelen, ligt voor de hand. Het enige is Octavia, haar rol is niet helemaal uitgewerkt vind ik. Maar al met al, een 'lekker' boek. 

7
De zeven zussen (Roman)
Geschreven door Lucinda Riley, gelezen op 30-3-2019

Tja, ik heb toch dit boek gekocht, omdat het bij de bieb heel lang duurt voor je het in huis hebt (iedereen reserveert het kennelijk) en ik het toch een keer gelezen wilde hebben. Of ik de rest van de delen (7 in totaal) ook ga lezen is de vraag, zeker niet kopen in ieder geval. Dit deel - maar misschien elk deel wel, want je schijnt ze apart te kunnen lezen in de door jou gewenste volgorde - geeft inzicht in de situatie in het landhuis aan het Meer van Genève. Pa Salt heeft zes meisjes geadopteerd, eigenlijk zeven, maar de laatste is er nog niet (?), althans niet in dit deel. Als hij sterft, laat hij de zussen de boodschap na dat ze op zoek moeten naar hun roots, naar waar ze vandaan komen. In dit eerste deel is zijn oudste dochter Maia degene die op zoek gaat. Uiteindelijk komt ze in Rio de Janeiro terecht en vindt daar wat ze zocht. De flashbacks vind ik minder geslaagd, al geven die wel goed weer uit welke familie ze stamt en wat eraan vooraf ging.