Resultaat 31 tot 40 van in totaal 4290 gevonden boeken.

8
Hard Land (Roman)
Geschreven door Benedict Wells, gelezen op 4-6-2021

Coming of age roman van de gevierde schrijver. Ook boeiend genoeg: de hoofdpersoon Sam (15 jaar) groeit naar volwassenheid, terwijl zijn moeder sterft aan kanker en zijn vader zich terugtrekt. Sam neemt een baantje bij een bioscoop, wordt verliefd en lijkt de wereld in te trekken. Als zijn moeder overlijdt wordt dat anders. Niet zo mooi als Het einde van de eenzaamheid, maar zeer de moeite waard. 

7
Het geluk van Limburg (Autobiografie)
Geschreven door Marcia Luijten, gelezen op 21-5-2021

Min of meer autobiografisch verhaal over de geschiedenis van de mijnsluiting in Limburg. Mooi beschreven, met veel herinneringen, goede en slechte. Zeer leesbaar!

5

Niet zo aantrekkelijk voor mij, misschien door mijn leeftijd, maar deze mevrouw, die inmiddels een meneer is (Tobi Lakmaker) schrijft mij iets teveel over de plattitudes van het lesbisch zijn. Al met al niet negatief, begrijp me niet verkeerd, maar wel oppervlakkig en persoonlijk. 

8
Emma (Autobiografie)
Geschreven door Joost Prinsen, gelezen op 9-5-2021

Mooie herinneringen aan het leven van en met zijn vrouw Emma. Een zelfstandig type, die altijd bewust afstand nam van haar man en met wie het ongelooflijk treurig eindigde. Daarom schreef hij ook dit boek, dat zeker waardering verdient.

6
Wat wij willen (Autobiografie)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 24-4-2021

Tja, dit is een van de mindere boeken van Isabel Allende, al leest het ook weer heel makkelijk weg. Eigenlijk is het ook geen roman, maar een soort autobiografietje met trekken die ze zelf meent te hebben. Niet voor niets staat er op de voorkant 'Mijn leven als moeder, vrouw, feminist'. Maar eigenlijk is het een beetje bij elkaar gezocht, er zit geen echte lijn in. Meer voor de verzameling dan voor het leesgenot. 

8
Moederstad (Familiegeschiedenis)
Geschreven door Philip Dröge, gelezen op 18-4-2021

Moederstad, Jakarta, een familiegeschiedenis. Doordat Dröge zelf Indonesische roots heeft, gaat hij zoeken naar zijn voorgeslacht. Prachtig beschreven en steeds weer terug naar Djakarta of Batavia, waar hij probeert zijn voorvaderen te plaatsen tegen de achtergrond van de huidige stad. In die zin is het ook een familiegeschiedenis, maar vooral zijn zoektocht in het heden naar plaatsen waar zijn voorouders ooit gewoond en geleefd moeten hebben, zijn zeer de moeite waard. Hij zoekt veel uit maar heeft ook een zeer leesbare en prettige stijl van schrijven. Aanrader! 

5
Cliënt E. Busken (Roman)
Geschreven door Jeroen Brouwers, gelezen op 3-4-2021

Het is ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, maar eerlijk gezegd verdient dit boek het niet te winnen, althans volgens mij. Ik kwam er nauwelijks doorheen, heb zelfs hier en daar diagonaal gelezen. Het betreft het leven van een oude, invalide man, die zich in een soort oudereninstelling bevindt en daar al mopperend (in zichzelf) verslag van doet. Niet echt aan mij besteed, ondanks de lovende kritieken. 

En inderdaad heeft hij de Libris Literatuurprijs gewonnen op 10 mei 2021, maar ik blijf het niet geweldig vinden. Al is het hem gegund uiteraard, maar Confrontaties vond ik beter (Bekono).

8
Wij zijn licht (Roman)
Geschreven door Gerda Blees, gelezen op 31-3-2021

Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en niet ten onrechte denk ik. Vooral de benadering van de wooongroep, het woongroepje eigenlijk, dat wil gaan leven van het lich en de lucht, totdat een van hen overlijdt. Elk hoofdstuk begint met 'Wij zijn', zoals Wij zijn de nacht, Wij zijn klank en liefde, maar ook Wij zijn de ouders, Wij zijn het verhaal enz. Eigenlijk zou ik alle hoofdstukken moeten noteren, maar dat is teveel. Vanuit dat standpunt (bijvoorbeeld 'de twijfel') wordt de geschiedenis langzamerhand duidelijk. Heel origineel eigenlijk en soms ook wel komisch. Het einde is aangrijpend. 

6
Het aanbidden van Louis Claus (Roman)
Geschreven door Helena Hoogenkamp, gelezen op 25-3-2021

Niet slecht voor een debuutroman, maar wel meer van hetzelfde, vind ik. Ze - de ikfiguur - kent een jeugdliefde, die na jaren niet degene blijkt te zijn die ze altijd in gedachten had. Maar van wie ze ook een kind kreeg, althans bijna. Ook de dood van haar moeder speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Eerlijk gezegd denk ik wel dat het een boek is dat veel jongeren zal aanspreken, eind voortgezet onderwijs, twijfelend over eenzaamheid en liefde. 

7
De verborgen apotheek (Roman)
Geschreven door Sarah Penner, gelezen op 20-3-2021

Een heel aardig tussendoortje! Het verhaal kent twee lagen, een in 1791 en een in het heden. Kunstig heeft Sarah Penner alles door elkaar gegooid en gemengd, zodat dezelfde motieven terugkomen. Bovendien is het een aardige speurtocht voor een historicus die plotseling gegrepen wordt door odnerzoek. Op de voorzijde staat: Een vergeten geschiedenis. Een geheim netwerk van vrouwen. Een erfenis van vergif en wraak. Leuk boek!