Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 217 gevonden boeken.

6
Wat jij niet ziet (Thriller)
Geschreven door M.J. Arlidge, gelezen op 1-6-2020

Boekenweekgeschenk voor de Spannende Boekenweken. Liefde maakt blind, is de ondertitel: een blinde jonge vrouw raakt verliefd op een seriemoordenaar. Tja. 

7
Jij alleen (Thriller)
Geschreven door Ninni Schulman, gelezen op 29-3-2019

Paul en Iris lijken voor elkaar bestemd te zijn, ze maken een krachtige en heftige liefde door. Totdat Iris het gevoel krijgt dat er iets niet klopt. Het mooie aan deze psychologische thriller vind ik het veranderen van perspectief, bijna per hoofdstuk: dan weer Paul (als ik-figuur) en dan weer Iris (in het personale vertelperspectief). Daardoor zit je tijden te denken wat er toch is misgegaan en wiens schuld het is ... 

7
Dodelijke conclusies (Thriller)
Geschreven door Donna Leon, gelezen op 3-3-2019

Een acceptabele thriller, al is dat woord wat verkeerd denk ik. Het gaat vooral over de dood van een bejaarde vrouw, waar commissaris Brunetti zich niet prettig bij voelt. Er lijkt niet veel aan de hand te zijn, maar langzaam en zeer zeker komt hij achter de waarheid ... die hij laat voor wat het is eigenlijk. Het gaat vooral om Venetië en ik denk dat als je die stad een beetje kent, het verhaal nog nadrukkelijker uit de verf komt. Rustig verteld, traag tempo, geen drama's, maar een mooi boek. 

 

6
Incendio (Thriller)
Geschreven door Tess Gerritsen, gelezen op 2-9-2018

Een aardig cadeauboekje voor de maand van het spannende boek uit 2014, altijd grappig om te lezen. Ik ontdekte het in de bieb. Het gaat over een muziekstuk dat violiste Julia in Italië gekocht heeft, Incendio (Vuur) heet het. Telkens als Julia het, teruggekeerd in Amerika, speelt, gebeurt er iets angstaanjagend vreemds. Uiteindelijk, haar man gelooft haar niet denkt ze,  gaat ze terug naar Italië om uit te zoeken hoe dat precies zit. Goed genoeg voor een uurtje lezen. 

8
Het laatste offer (Thriller)
Geschreven door Simone van der Vlugt, gelezen op 31-8-2018

Birgit ontmoet op een feestje Jef en het klikt meteen. Samen met hem gaat ze op zoek naar zijn vader, een belangrijke archeoloog, die spoorloos verdwenen lijkt te zijn. Jef en Birgit hebben zo hun eigen familiegeschiedenis, maar samen maken gaan ze vooralsnog op pad en op die weg maken ze veel toestanden mee. Ze worden achtervolgd, volgen het spoor van Nicolaas Bogaards, de vader van Jef, met alle risico's vandien. Ze reizen naar Egypte en vandaar weer naar Frankrijk, waar de ontknoping uiteindelijk plaatsvindt. Spannend verhaal, mooie couleur locale, knap verteld! 

6
De vriend (Thriller)
Geschreven door Charles den Tex, gelezen op 29-8-2018

Om de tijd te verdrijven heb ik dit toch wel spannende boek ter hand genomen. Het gaat over afluisteren, over moderne middelen om aanslagen te voorkomen, over spionnage, over dubbelspionnage, en het is ook nog doorweven met een soort van liefdesgeschiedenis. Wat wil je nog meer. 'Emma leidt een veilig leven. Totdat ze voor een onmogelijke keuze komt te staan.' Dat staat op de voorkant. En op de achterkant: "Emma werkt als tolk voor de Amsterdamse recherche. Haar kleine team luistert gesprekken af van een groep Kroatische mannen die ervan verdacht wordt een aanslag voor te bereiden. Op een dag voegt zich een nieuwe man bij de groep.'

Dat blijkt een goede (Kroatische) vriend en de geliefde van Emma te zijn. Wat nu te doen? Spannend!

7
IV (Thriller)
Geschreven door Arjen Lubach, gelezen op 23-8-2018

Ik wist niet eens dat Arjen Lubach ook schreef, maar ik vermaakte me prima met deze '100% plotgedreven thriller', zoals achterop staat. Elsa Ruys is in Frankrijk op vakantie met haar man en haar zoontje als ze een telefoontje krijgt dat haar vader, Marcus Ruys, emeritus hoogleraar, in Amsterdam waar hij woont, vermoord is. Ze vliegt direct naar Nederland om daar in een reeks van gebeurtenissen vol raadsels en opdrachten terecht te komen. Met behulp van Robin, een jong meisje dat bevriend leek met Marcus Ruys, later geholpen door een 'televisieprofessor' Maarten van Eck, die veel had samengewerkt met de oud-hoogleraar, lossen ze het ingewikkelde raadsel op. Best spannend. En raad eens wie IV was ... 

7
Wildernis (Thriller)
Geschreven door Jane Harper, gelezen op 21-4-2018

Vijf vrouwen trekken de Australische wildernis in. Slechts vier keren er terug ... dat staat op de voorkant van het boek en inderdaad, de vijfde verdwijnt. Opnieuw onderzoekt Aaron Falk wat er aan de hand is, samen met Carmen, en het levert opnieuw een spannende thriller op, net als de vorige. Toch een klein beetje minder, vind ik, al blijft het een boek dat moeilijk weg te leggen valt. 

 

7
De droogte (Thriller)
Geschreven door Jane Harper, gelezen op 19-4-2018

Een spannende thriller voor deze (warme) dag. Het verhaal speelt zich af in een stadje in Australië, dat hevig te lijden heeft onder de aanhoudende droogte. Uiteraard is er een (brute) moord gepleegd. Aaron Falk gaat naar de begrafenis en raakt verzeild in een onheilspellende onderzoekstocht. Hij komt eruit, dat dan weer wel. 

7

Omdat ik alles heb gelezen van Annejet van der Zijl, dacht ik, deze dan ook maar. Niet voor niks, want het was een spannende roman, die ze samen met haar partner Jo Simons schreef. Gebaseerd een beetje op een Duitse politica die ooit spoorloos verdween nadat ze bleek gelogen te hebben over haar c.v. Verder is de geschiedenis aan beider fantasie ontsproten, een fantasie die je meeneemt in de weg die deze Annika volgt om haar gelijk te halen en alles 'recht' te zetten. Dat ze daarbij in gevaar komt, het maakt het alleen maar spannender. Een echte thrillerlezer ben ik niet, maar er komen er nog vier, dus wie weet, ga ik die ook nog lezen. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende