Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 210 gevonden boeken.

7
Wildernis (Thriller)
Geschreven door Jane Harper, gelezen op 21-4-2018

Vijf vrouwen trekken de Australische wildernis in. Slechts vier keren er terug ... dat staat op de voorkant van het boek en inderdaad, de vijfde verdwijnt. Opnieuw onderzoekt Aaron Falk wat er aan de hand is, samen met Carmen, en het levert opnieuw een spannende thriller op, net als de vorige. Toch een klein beetje minder, vind ik, al blijft het een boek dat moeilijk weg te leggen valt. 

 

7
De droogte (Thriller)
Geschreven door Jane Harper, gelezen op 19-4-2018

Een spannende thriller voor deze (warme) dag. Het verhaal speelt zich af in een stadje in Australië, dat hevig te lijden heeft onder de aanhoudende droogte. Uiteraard is er een (brute) moord gepleegd. Aaron Falk gaat naar de begrafenis en raakt verzeild in een onheilspellende onderzoekstocht. Hij komt eruit, dat dan weer wel. 

7

Omdat ik alles heb gelezen van Annejet van der Zijl, dacht ik, deze dan ook maar. Niet voor niks, want het was een spannende roman, die ze samen met haar partner Jo Simons schreef. Gebaseerd een beetje op een Duitse politica die ooit spoorloos verdween nadat ze bleek gelogen te hebben over haar c.v. Verder is de geschiedenis aan beider fantasie ontsproten, een fantasie die je meeneemt in de weg die deze Annika volgt om haar gelijk te halen en alles 'recht' te zetten. Dat ze daarbij in gevaar komt, het maakt het alleen maar spannender. Een echte thrillerlezer ben ik niet, maar er komen er nog vier, dus wie weet, ga ik die ook nog lezen. 

7
Bijna echt gebeurd (Thriller)
Geschreven door Liane Moriarty, gelezen op 4-3-2018

Een aardig boek om in het vliegtuig (via een e-reader nog wel!) te lezen, dit enerzijds thriller anderzijds chicklit genaamde boekwerk. Het gaat om de barbecue, dat is al snel duidelijk, maar wat er precies gebeurd is, hoor je pas veel later. Drie echtparen kennen elkaar en ontmoeten elkaar tijdens een barbecue door een van die echtparen gegeven. Drie elementen begrijp je al snel: twee vriendinnen krijgen (of hadden al) min of meer ruzie, Erika en Clementine, het huwelijk van Clementine en Sam loopt gevaar, een oude buurman ligt al een paar weken dood in de gang zonder dat iemand het in de gaten heeft, en Erika heeft vlak voor de barbecue met haar 'vriendin' Clementine gepraat over een eiceldonatie, omdat ze zelf geen kinderen kan krijgen. Kortom, stof genoeg voor een lange reis, zeg maar. Pas nadat je alles over de barbecue hebt vernomen, begrijp je hoe het in elkaar steekt.

7
Reddende engel (Thriller)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 27-9-2017

Vlak voor ik dit boek kocht, hoorde ik dat Renate Dorrestein ongeneeslijk ziek is. Dat maakt het lezen van dit boek toch iets anders dan ik gewend ben. Niettemin is dit een aardige, spannende, enigszins onheilspellende geschiedenis geworden. Sabine, verlaten door haar partner Vincent die haar heeft ingeruild voor een jongere vrouw, rijdt naar Zuid Limburg, op de bonnefooi haar situatie ontvluchtend, met de bedoeling naar oude, statige huizen te kijken. Die wil ze inzetten als luxueuze B&B met uitstraling van ouderwetse chique. Ze strandt - via dramatische omstandigheden - bij een merkwaardige familie, die wel in een mooi en geschikt pand huist. Niets te verliezen, dus gaat ze aan de slag. Ze blijkt hulpvaardiger te zijn dan ze denkt, want er klopt niet veel van de familie van Ennis, Madeleine en Livia, laat staan van zijn moeder, Maman. Er is van alles gebeurd en aan de hand in dat huis en op een of andere manier weet het dorp min of meer hoe het zit, maar blijft het een geheim voor Sabine. Een aardig boek, waarbij je je uiteindelijk afvraagt wie nu de reddende engel was. Ik noem het een thriller, vanwege de spanning, maar je kunt het ook een gothic novel noemen, zoals de schrijfster het bedoelde.  

7
De man die zijn schaduw zocht (Thriller)
Geschreven door David Lagercrantz, gelezen op 15-9-2017

Millennium 5 is dit alweer en ook dit is weer een aardige thriller, zeker op regenachtige dagen aan het begin van de herfst. Lisbeth Salander zit tijdelijk in de gevangenis en lijkt daar goed te kunnen werken. Totdat blijkt dat het een terroristische chaos is in deze zwaar bewaakte en goed bekend staande gevangenis. Daar gaat ze iets aan doen, maar er blijkt veel meer aan de hand te zijn. Het wordt een ingewikkelde geschiedenis met enkele zijwegen (die wel bij elkaar komen natuurlijk). Belangrijk is het onderzoek dat ooit gedaan is naar tweelingen (Salander heeft zelf ook een tweelingzus maar beiden haten elkaar) en de achtergronden daarvan. Uiteraard is Mikael Blomkvist degene die alles mede achterhaalt en publiceert in zijn onvolprezen blad Millennium. Een aangenaam tussendoortje! 

6
Boek der spiegels (Thriller)
Geschreven door E.O. Chirovici, gelezen op 30-1-2017

Deze roman (thriller? mysterieuze roman? literaire thriller?) gaat over een cold case uit 1987. Literair agent Peter Katz ontvangt van Richard Flynn een deel van een manuscript, Boek der Spiegels. Hij bijt zich vast in dit gedeelte en denkt erover het totale manuscript uit te geven. Richard Flyn blijkt echter terminaal te zijn en te sterven en het manuscript is verdwenen. Vervolgens laat hij twee anderen (John Keller en Roy Freeman) verder zoeken naar de achtergronden en de 'waarheid'. Die is niet zo gemakkelijk te vinden. Het gaat steeds om een moord, een meisje Laura en Richard Flynn, maar wie nu de moord heeft gepleegd en hoe de omstandigheden precies waren, dat wordt niet snel duidelijk. Constant word je op het verkeerde been gezet. Daardoor heeft dit boek wel iets, althans, je blijft wel doorlezen omdat je wilt weten hoe het in elkaar zit. Om het nu literatuur te noemen, nee, dat zou ik niet doen, ook al is het een bestseller in diverse landen. En het leest dan ook prima weg. 

6
Het Glazen Huis (Thriller)
Geschreven door Leonora Christina Skov, gelezen op 6-4-2016

Soms koop je een boek op het uiterlijk of op de titel. Op de voorkant stond bovendien: 'Een sensuele roman over de duistere kant van de menselijke natuur.' - Erik Valeur. Dat kon wel eens iets zijn. De roman bleek eigenlijk een eenvoudige maar strak opgezette thriller te zijn. Je moet ervan houden, maar ik vond hem wat al te duidelijk. Een zevental kunstenaars en wetenschappers (althans op het oog) wordt uitgenodigd een maand door te brengen op een onbewoond eiland, Stormø, aan de Deense kust. Allemaal hebben ze een uitnodiging ontvangen, ze lijken elkaar niet te kennen. Langzamerhand kom je te weten hoe de vork in de steel zit, al voel je wel het nodige aankomen. De start is aardig: je leest een beetje over de voorgeschiedenis van de personen, maar gaandeweg wordt de hoeveelheid zelfmoorden en vreemde gebeurtenissen wat veel. Althans dat vind ik. Het is overigens wel een boek om je een aantal ontspannende uren te bezorgen, want het leest aangenaam weg. 

6
13 uur (Thriller)
Geschreven door Deon Meyer, gelezen op 29-10-2015

Deze literaire thriller leende ik en dacht ik als tussendoortje te 'verorberen', maar dat viel enigszins tegen. Misschien omdat ik niet meer zo geïnteresseerd ben in thrillers, maar ik vond er eigenlijk niet zo heel veel aan. Terwijl hij best spannend was, veel draden bij elkaar kwamen en inspecteur Bennie Griessel een leuke man is. Wel een bekende figuur, vind ik, in dit soort thrillers: een controversiële man, met een ingewikkelde thuissituatie en een drankprobleem, die dan uiteindelijk een hele goede inspecteur blijkt te zijn. Wel leuk aan deze thriller is dat het verhaal zich in Zuid-Afrika afspeelt, dat is weer eens iets anders. Bovendien lukt het Bennie Griessel om in 13 uur tijd een ingewikkeld complot uit te zoeken en op te lossen. Tja, een echt tussendoortje dus, maar voor de liefhebber vast de moeite waard. 

8
Wat ons niet zal doden (Thriller)
Geschreven door David Lagercrantz, gelezen op 31-8-2015

Dit is eigenlijk Millennium 4, want het verhaal is ontstaan vanuit de aantekeningen die Stieg Larsson maakte voor een vervolg op de andere drie delen. Die buitengewoon spannend waren. Ook dit boek houdt je aandacht gevangen, althans de mijne. Het tijdschrift Millennium kent moeilijke tijden en de journalist Mikael Blomkvist lijkt op zijn retour te zijn. Totdat een professor hem belt omdat hij hem iets wil vertellen. Maar deze Frans Balder wordt vermoord en dat is de aanleiding voor een intrigerend verhaal, waarbij ook Lisbeth Salander natuurlijk weer aantreedt. Ook een savant, een autistische jongen met ongelooflijk knappe ideeën en kennis, maar erg verwaarloosd, speelt een belangrijke rol in dit spannende verhaal. Natuurlijk overwint het goede, al blijven er openingen voor een mogelijk vervolg. Het was een aangenaam verpozen met dit boek, zo aan het einde van de zomervakantie! 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende