Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 234 gevonden boeken.

7
Een tweede kans (Detective)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 11-8-2018

Tja, als je vakantie hebt en niets (denk je) te doen hebt, dan geniet je van een ouderwetse Mary Higgins Clark, al schreef ze deze samen met Alafair Burke, wat trouwens niet veel uitmaakt. Het verhaal is spannend genoeg, een vleugje romantiek en alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht. Wat wil je nog meer? Lees de achterflap en daarna het boek, mocht je even niets anders te doen hebben. 

7
De vrouw in de blauwe mantel (Detective)
Geschreven door Deon Meyer, gelezen op 16-6-2017

Soms krijg je een boekje cadeau, zoals deze uitgave van CPNB ter gelegenheid van de Spannende Boekenweken en dan lees je het. Ontspannend, een beetje spannend, het lijkt op een detective op tv. Een uurtje lezen overdag in de zon of 's avonds op de bank. Het is een 'Bennie Griessel thriller' zo blijkt. Het gaat over kunstroof en het speelt zich af in Zuid-Afrika. Geniet ervan zou ik zeggen. 

 

6
Vaders mooiste (Detective)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 31-7-2010
Aankomend rechter lost moord op en zorgt ervoor dat onschuldig veroordeelde vrij komt. Nevenintrigie rond plastische chirurgie. Behoorlijk spannend en zeker voor een zomervakantie niet onaardig.
7
Dadendrang (Detective)
Geschreven door Laura Lippman, gelezen op 15-8-2008
Tess Monaghan, de 'heldin' van Lippman (ze heeft meer spannende boeken over haar geschreven zag ik) raakt verzeild in de achtergronden van een raadselachtige moord op een officier van justitie in Baltimore. Als haar vriend een zwarte zwervende jongen mee naar huis neemt, blijkt dat ook deze jongen, Lloyd iets met de moord te maken heeft, eigenlijk zonder dat hij het precies weet. Een spannend, vlot geschreven verhaal, prima vakantieliteratuur. Ik ga nog wat meer van deze Laura Lippman opzoeken in de bieb.
7
Vijf kleine biggetjes (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 30-6-2008
Carla Lemarchant komt bij Hercule Poirot en vraagt hem te onderzoeken of haar moeder inderdaad de moordenares van haar vader is geweest, zestien jaar eerder. Met Poirots bekende precisie gaat hij op onderzoek uit, waarbij hij veel betrokkenen raadpleegt en uiteraard uiteindelijk het raadsel oplost. Volgens de biografe van Christie is dit een van haar beste detectives. Dat kan ik moeilijk beoordelen, maar onderhoudend was hij zeker.
7
De Cock en de dartele weduwe (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 22-4-2006
Nummer 65, 2006. De Cock lost ook dit probleem weer op, met zo'n ouderwetse 'actie' aan het eind. Met een griep onder de leden is het toch nog een uurtje ontspanning en herkenbaarheid.
7
De Cock en een duivels complot (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 10-11-2005
Nummer 36, 1992. Geleerde mannen die uitgemoord worden, moorden die vakkundig opgelost worden volgens het aloude stramien. Een uurtje leesplezier.
7
De Cock en de dood van een kunstenaar (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 3-10-2005
De bevriende kunstenaar/ vervalser Peter Karstens wordt vermoord, maar De Cock en Vledder lossen het uiteraard op. Als altijd, met alle bekende onderdelen. Nummer 64 in de nimmer eindigende serie.
7
De Cock en moord in beeld (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 17-4-2005
Nummer 34, uit 1990. Over giflozingen en moord, uiteraard allemaal opgelost.
6
De Cock en de broeders van de haat (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 10-4-2005
Nummer 63, uit 2005. De Cock en Vledder lossen een aantal moorden op die in een soort sekte worden gepleegd.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende