Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 43 gevonden boeken.

6
Vector (Misdaadroman)
Geschreven door Simon de Waal, gelezen op 21-7-2016

Een gezellig tussendoortje, dit geschenkje van de CPNB tijdens de Spannende Boeken Weken. Een soort van Baantjer, maar dan ietsje anders. 'Een onschuldige man raakt verstrikt in de zoektocht naar een dodelijk virus' staat op de voorkant en daarover gaat het. En over een dementerende vader die er iets mee te maken lijkt te hebben. Aardig boekje voor een uurtje leesplezier in de zon. 

 

4
Een rat in de val (Misdaadroman)
Geschreven door Baantjer en De Waal, gelezen op 16-10-2011
Helaas, dit is de laatste die ik gekocht en gelezen heb. Natuurlijk waren de oude Baantjers ook niet echt hoogdravend, laat staan literair of reuze spannend, maar dit is helemaal niets. Veel te langdradig, een suffe plot, uitweidingen waar je niet goed van wordt, kortom, einde verhaal.
7
Een schot in de roos (Misdaadroman)
Geschreven door Baantjer en De Waal, gelezen op 18-4-2011
Opnieuw een vervolg op de Baantjerboeken, zoals al eerder in deze serie met rechercheur Van Opperdoes. Hij heeft nog regelmatig contact met zijn overleden vrouw. Samen met zijn collega Jacob lost hij ook deze keer weer een moord op. Echt een boek voor in de zon.
6
Moord in een café (Misdaadroman)
Geschreven door Baantjer Inc., gelezen op 12-4-2011
Ed van Eeden schreef dit boek met medewerking en toestemming van Appie Baantjer en inderdaad, het lijkt sprekend op de andere Baantjerboeken. Dus je moet het hebben en lezen natuurlijk. Een uurtje plezier in de zon, met een duidelijke plot.
7
De minzame moordenaar (Misdaadroman)
Geschreven door Bram Dehouck, gelezen op 26-6-2010
Winnaar van de Gouden Strop 2010. Zo'n misdaadroman waarbij je vanaf het begin weet wie de moordenaar is, terwijl je toch door blijft lezen. Je zou haast medelijden met hem krijgen, dat is ook wat de schrijver wil denk ik. Niet slecht en eigenlijk geen echte misdaadroman, meer een min of meer psychologische roman. Zeker niet onaardig.
7
Een lijk in de kast (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 2-5-2010
Dit is een 'Baantjer' die door Baantjer en De Waal is geschreven. De hoofdpersoon is dus niet De Cock, maar Peter van Opperdoezen. Mag de pret niet drukken, de stijl blijft herkenbaar, het verhaal is eenvoudig maar aardig. Goed voor een uurtje leesplezier.
8
De gekwelde man (Misdaadroman)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 14-2-2010
De laatste (tiende) Wallander misdaadroman, die deze keer gaat over een spionagekwestie. Maar de kracht zit meer in de gedachten van Wallander zelf, die inmiddels de zestig is gepasseerd en bestormd wordt door allerlei gevoelens die met de leeftijd en het einde van het leven te maken hebben. De plot zelf is uiteraard ook niet onaardig, maar vooral het spoor dat Wallander volgt is de moeite van het lezen waard. Het is duidelijk dat dit de laatste Wallanderroman is in ieder geval.
6
In beeld (Misdaadroman)
Geschreven door Carla Vermaat, gelezen op 23-11-2009
Een vermakelijke politieroman over brigadier Barbara Roorda, die moet werken onder haar leidinggevende ex-echtgenoot en daar nogal onder lijdt. Intussen raakt ze betrokken bij enkele misdaadzaken, die ze, overigens met gevaar voor eigen leven, oplost. Met behulp van een aardig team en wat merkwaardige kennissen die ze opdoet. Vermakelijk, dat is het, meer niet.
6
Een Rus in de Jordaan (Misdaadroman)
Geschreven door Baantjer en De Waal, gelezen op 29-8-2009
Als oude, zij het gematigde, Baantjerfan, moet ik nu ook geloven aan de nieuwe serie van Baantjer & De Waal. Anders is de hoofdpersoon, anders is ook de lengte van het boek (Baantjer was gemiddeld 139 pagina's, dit is 176 pagina's), hetzelfde zijn de stijl en de inhoud. Hoewel, niet helemaal natuurlijk en het zijn makkelijke boekjes voor bij de kapper of zo. Je moet dit uiteraard niet gaan vergelijken met Stieg Larsson.
7
Bankroet (Misdaadroman)
Geschreven door Pieter Aspe, gelezen op 23-5-2009
Een aardige misdaadroman, waarin Van In en Hannelore weer aan de slag kunnen. Ze beginnen in Venetië, waar een Belg wordt vermoord en belanden vervolgens in Oostende, waar de ontknoping plaatsvindt. Het is een verstevigde Baantjer, zou ik zeggen en niet te vergelijken met Larsson, maar zeer ontspannend.
1 2 3 4 5 volgende