Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 11 gevonden boeken.

8
Het verlangen naar hazelworm (Natuurboek)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 21-11-2014

Dan nu - na 'Het verlangen naar klapekster' - toch 'Het verlangen naar hazelworm' gelezen. Ook deze keer hield Koos van Zomeren drie jaar lang een dagboek bij met ervaringen tijdens zijn wandeltochten, opnieuw met zijn hond Stanley, maar nu met ogen en neus op de grond gericht in plaats van op de lucht. Ik wist eerlijk gezegd ook al niet eens wat hazelwormen waren (net als bij het vorige boek over de klapekster), maar heb nu toch een idee. Eigenlijk vond ik dit nog leuker dan dat over de klapekster, misschien ook omdat er iets meer persoonlijke belevenissen in stonden en het bovendien behoorlijk succesvol was, het zoeken naar hazelwormen. Des te meer zin om die tochten ook te gaan lopen, al is het nu niet het jaargetijde meer voor deze winterslapende dieren. Toch maar gaan lopen daar! Dan maar zonder. 

8
Het verlangen naar klapekster (Natuurboek)
Geschreven door Koos van Zomeren, gelezen op 6-11-2014

Hoewel ik 'Het verlangen naar hazelworm' nog niet heb gelezen (ga ik nu snel doen natuurlijk), denk ik toch dat het vergelijkbaar is met het verlangen naar de klapekster, dat Van Zomeren beheerst, gedurende drie jaar. Tijdens die drie jaar houdt hij een speciaal dagboek bij met zijn ervaringen tijdens zijn wandeltochten samen met hond Stanley. Altijd weer leuk om te lezen wat hij ziet, ervaart, denkt en waarneemt over in dit geval de klapekster. Je krijgt alleen maar meer zin in wandelen en rondkijken! Het boek komt wat langzaam op gang, vind ik, met vooral waarnemingen en tellingen, maar hoe verder hij komt, hoe meer hij beschrijft en hoe leuker het wordt. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de klapekster gehoord, maar daar is nu verandering in gekomen. 

6
Ganzen (Natuurboek)
Geschreven door Bart Ebbinge, gelezen op 2-11-2014

Grazers op trek langs de vorstgrens. Dit (foto)boek over ganzen kocht ik omdat ik meer wilde weten over ganzen, die ik tijdens mijn wandelingen overal tegenkom. Op de achterkant: 'Elke herfst komen ze weer: wilde ganzen van boven de poolcirkel, die in Nederland overwinteren. Indrukwekkend door de enorme zwermen waarin ze - met tienduizenden tegelijk - op bepaalde plaatsen pleisteren. Wanneer op sommige dagen de ene na de andere vlucht ganzen in V-formatie voorbijtrekt, zijn ze zelfs boven steden te zien: een natuurverschijnsel dat in Nederland zijn weerga niet kent.' Dat vond ik ook, maar in het boek vond ik eigenlijk te weinig informatie. Wel erg veel foto's, niet allemaal even mooi helaas. En de informatie die erin stond was nogal verwarrend. Dus ik houd me maar weer gewoon aan het kleine vogelboek dat ik al had, dat is toch overzichtelijker. (De foto's zijn trouwens van Hans Dekkers.)

7
Steigerberg (Natuurboek)
Geschreven door Marcel van Dam, gelezen op 20-6-2013
Boeiend verhaal over het aanleggen en onderhouden van een woeste tuin en alles wat bij een redelijk groot landgoed komt kijken. Je moet even door de schrijver heen kijken, maar het is een mooi relaas.
6
De meest voorkomende vogelsoorten in en om de tuin worden besproken. Veel foto's met beperkte info.
7
Mijn vogeltuin (Natuurboek)
Geschreven door Robert Burton, gelezen op 7-12-2002
Gids voor het creren van een vogelvriendelijke tuin. Info in woord en beeld voor het aanleggen van zo'n tuin. Uitvoerig boek, met veel informatie.
6
Mijn tuin, een paradijs voor vogels (Natuurboek)
Geschreven door Tony Soper, gelezen op 6-12-2002
In woord en beeld staat aangegeven welke maatregelen je kunt nemen om meer vogels in de tuin te krijgen. Uitvoerig boek, met veel informatieve tekst.
8
Vogels kijken (Natuurboek)
Geschreven door Einhard Bezzel, gelezen op 5-12-2002
Basisgids voor het waarnemen van vogels. Informatief boek, met veel gegevens en foto's. 't Aanschaffen waard.
7
De vier seizoenen van de koolmees (Natuurboek)
Geschreven door Jenny de Laet, gelezen op 4-12-2002
Doctoraal proefschrift, vertaald voor niet specialisten. Veel info over het leven van koolmezen.
7
Vogels op en rond de voederplank (Natuurboek)
Geschreven door Detlef Singer, gelezen op 3-12-2002
Beschrijving in woord en beeld van vogels die naar een voederplaats gelokt kunnen worden. Heldere foto's. Goed leesbaar.