Gefilterd op genre 'Wandelboeken'.
Resultaat 1 tot 8 van in totaal 8 gevonden boeken.

8
Wild (Wandelboeken)
Geschreven door Cheryl Strayed, gelezen op 2-11-2014

Over jezelf verliezen en terugvinden en 1700 kilometer hiken, staat erbij en daarover gaat dit boek. Cheryl zit in een diepe crisis als ze de Pacific Crest Trail gaat lopen. Nou ja lopen, hiken zeg maar, want het is een barre tocht, van Californië tot aan de staat Washington, over de Sierra Nevada en de Cascade Range. Een prachtige tocht, vol ontberingen en problemen, maar alles bij elkaar leidt het tot inzicht in haarzelf. Vooral de beschrijvingen van de voettocht zijn prachtig. En het verhaal eromheen trouwens ook. Het is bijna alsof je zelf aan het lopen bent ... 

8
Pad over de Horizon (Wandelboeken)
Geschreven door Joke van Erp, gelezen op 30-10-2014

Reisdagboek van een Pelgrim onderweg naar Santiago de Compostela. Op 5 maart 2012 begint Joke van Erp (56) aan haar Pelgrimsreis naar Santiago de Compostela. Een voettocht van 3284 km! Ze komt aan op 4 augustus 2012, de sterfdatum van haar moeder. Aan haar draagt ze dit dagboek op en de opbrengsten van het boek gaan naar het Hospice De Duinsche Hoeve, waar haar moeder haar laatste dagen vol goede verzorging en begeleiding heeft doorgebracht. Ik kocht het bij Schneider (een winkel met sportbenodigdheden in 's-Hertogenbosch) en las het met veel genoegen. Wat een ervaringen doe je op met zo'n wandeltocht, wat maak je veel mee en wat zie je veel. Omdat het een heel persoonlijk dagboek is geworden, voel je je af en toe een gluurder, maar dat maakt - eerlijk gezegd - het lezen alleen maar prettiger. Een stoere daad van een stoere vrouw. Je krijgt zin om er zelf aan te beginnen ... 

8
Compostela (Wandelboeken)
Geschreven door Jean-Christophe Rufin, gelezen op 8-9-2014

Laatst las ik een aardig boek over de voettocht van een moeder met haar dochter naar Santiago de Compostela (De weg naar Santiago de Compostela, door Kathryn Harrison) en daarover nadenkend las ik in de krant dat Rufin daar ook een boek over had geschreven. Compostella, Voetreis naar het einde van de wereld dus en het was een boeiend verslag. Niet alleen over wat hij zoal meemaakte en wie hij tegenkwam, ook de gedachten die bij hem opkwamen tijdens het lopen, de fasen die hij (letterlijk) doorliep en die allemaal heel overtuigend werden gebracht. Je waande je haast zelf op pad, al is dat nogal wat. Hij liep vanaf Hendaye, Frankrijk, vlakbij de Spaanse grens en nam de Camino del Norte, de mooiste en relatief stilste route, zo'n 840 km lang. Een mooi verslag, dat je bijna als een roman in een adem uitleest. 

 

7
Buiten schot, Voettochten 1974-1982 (Wandelboeken)
Geschreven door J.J. Voskuil, gelezen op 4-1-2011
Een vervolg op het eerste deel van de Voettochten, waarbij steeds duidelijker wordt dat de omgeving, het land, de mensen nooit meer worden zoals ze geweest zijn. Dat beseft Voskuil terdege. Ze hebben er een atoomoorlog voor over om mensen te straffen die dieren kwaad doen, met name Lousje is daar erg fanatiek in. Als ze per ongeluk een slak heeft vertrapt, is ze een hele dag van slag. Later op die dag vindt ze een slak in een goot, die ze ter compensatie naar de bosrand brengt Dierenwelzijn tot in het absurde doorgevoerd, maar erg vermakelijk om te lezen.
8
Terloops, Voettochten 1957-1973 (Wandelboeken)
Geschreven door J.J. Voskuil, gelezen op 10-12-2010
Voskuil en zijn vrouw L. (Lousje) maken vele voettochten, vaak door Frankrijk, maar ook in Engeland. Dit is het eerste deel van drie delen vol aantekeningen over deze wandelingen. Huug leest ze met veel plezier, iPad erbij, want je kunt alle routes en plaatsen zo ongeveer terugvinden, met foto's en al. Afgewisseld met de kibbelpartijen en ruzies tussen het echtpaar is dit een uiterst plezierige bezigheid, het lezen van deze 'wandelboeken'.
Kerstcadeau voor Hugo. Lopen met Van Lennep, het dagboek van zijn voetreis door Nederland, bezorgd door Geert Mak en Marita Mathijsen. De uitgave uit 1942 hebben we ook! (zie onder Van Lennep, Nederland in de goede ouden tijd.) Deze uitgave is erg mooi, met tekeningen en reproducties. De hertaling door Mathijsen maakt het geheel prettig leesbaar.
6
Walking (Wandelboeken)
Geschreven door Paul Coelho, gelezen op 2-6-2001
Verzameling verhalen van schrijvers over wandelen. Te kort en niet echt de moeite waard. Verzamelingen zijn nooit zo leuk, je vindt de een nu eenmaal wel en de ander niet de moeite waard. Van Westerloo zit er ook bij, als enige Nederlander.
Onbekend hoe we hieraan gekomen zijn. Het is de uitgave van 1942, verslag van de voetreis van Van Lennep en Van Hogendorp uit 1823. Zie ook de nieuwste uitgave. Te vinden onder schrijversnaam Mak/Mathijsen, want zij bezorgden een herziene uitgave.